Lütfen bekleyin..



Batman'da madde bağımlılarının yuvası haline gelen metruk bina tedirgin ediyor

14 Temmuz 2022, 12:10 - Okunma: 772

Batman şehir merkezinde uyuşturucu kullananların yuvası haline gelen metruk yapının yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri, kadınların ve çocukların sokağa çıkmaya korktuklarını belirtti.

Batman merkezde bazı mahallelerde bulunan ve madde kullanıcılarının mekânı haline gelen eski ve metruk yapılar halkı endişelendiriyor.

Batman merkez Huzur Mahallesi 519’uncu sokakta bulunan harabe ve metruk yapının madde bağımlılarının mekânı haline geldiğini belirten mahalle sakinleri, buranın yıktırılmasını istiyor.

Batman'da madde bağımlılarının yuvası haline gelen metruk bina tedirgin ediyor

Metruk binanın mahallelinin korkulu rüyası haline geldiğini belirten Faysal Sevim, uyuşturucu bağımlıları nedeniyle bulundukları mahalleden ailece geçemediklerini ifade etti.

Batman'da madde bağımlılarının yuvası haline gelen metruk bina tedirgin ediyor

Faysal Sevim

“Artık dayanamıyoruz”

Mahallede huzurlarının kalmadığını vurgulayan Sevim, “Burası Huzur Mahallesi’dir. Buradaki metruk evde başıboş insanlar yabancı madde, alkol kullanıp kötü şeyler yapıyorlar. Bu yüzden çocuklarımız dışarı çıkamıyor. Ne gece ne de gündüz mahallede bize huzur bırakmadılar. Ev sahibi de başka mahallede oturuyor. Kaç defadır ev sahibine durumu anlattık, bize ‘yıkacağız’ dediler ama yıkmıyorlar. Burada her türlü pislik yapıldığı için artık dayanamıyoruz. Sayın Valimizden ricamız burayı yıkmalarıdır.” dedi.

Batman'da madde bağımlılarının yuvası haline gelen metruk bina tedirgin ediyor

İsmail Sevim

“Mahallemizde huzur kalmadı”

Tek isteklerinin binanın yıkılması olduğunu dile getiren bir diğer mahalleli İsmail Sevim, “Mahallede market işletiyorum. Huzur Mahallemizde ne gece ne gündüz huzur kalmadı. Gündüzleri 13-14 yaşlarındaki çocuklar yabancı madde içiyorlar. Gece saatlerinde ise burada toplandıkları için yatamıyoruz. Burada bütün pislikler yapılıyor. Bir türlü sorun çözülmüyor. 16 yaşında ergenlik çağında olan kardeşim var, ona sahip çıkmasam o da onlara benzeyecek. Buraya gelenlere ferdi olarak tepki veriyoruz ama sonrada bize düşman gözüyle bakıyorlar. Bu şekilde de sorun yaşıyoruz. Yetkilere sesleniyoruz, tek isteğimiz buranın yıkılması ve madde bağımlılarına çözüm bulmalarıdır.” ifadelerini kullandı.

Batman'da madde bağımlılarının yuvası haline gelen metruk bina tedirgin ediyor

Ahmet Arzık

“Burada her türlü pislik yapılıyor”

Madde bağımlıları nedeniyle mahallede endişe duyduklarını belirten Ahmet Arzık ise şunları söyledi:

“15 senedir bu metruk bina mahallemizde duruyor. Burası bağımlıların mekânı haline gelmiş durumda. Sahibi ise 10-15 senedir buraya uğramıyor. Uğradığında ise her seferinde ‘burayı yıkacağız’ diyor ama yıkmıyor. Metruk ev mahalle içindedir ve küçük çocuklarımız var. Burada her türlü pislik yapıldığı için metruk evin en kısa sürede yıkılmasını istiyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=