Lütfen bekleyin..



Batman Valisi Canalp: Darbecilerin amacı Türkiye’de bir iç savaş çıkarabilmekti

16 Temmuz 2022, 00:15 - Okunma: 617

Batman’da emperyalist ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin 6’ncı yıldönümü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Atatürk Parkında düzenlenen programa; Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, Batman Müftülüğü İl Vaizi İbrahim Halil Yakut’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Batman İl Müftüsü Nihat Kök, 15 Temmuz şehitleri için dua etti. Program, slayt gösterimleri ve okunan ilahilerle devam etti.

Batman Valisi Canalp: Darbecilerin amacı Türkiye’de bir iç savaş çıkarabilmekti

Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, darbe girişimi gecesinde halkın birlikte darbecilere karşı durduğunu söyledi.

Türkiye’nin çok kıymetli bir ülke konumunda olduğunu belirten Canalp, “Üzerinde yaşamış olduğumuz bu ülke kıtaların, iklimlerin, medeniyetlerin kesiştiği bir ülkedir. Bu kadar kıymetli bir ülkede yaşamak elbette ki bir bedeli de beraberinde getirmektedir. Bu ülke geçmiş yıllar boyunca çok farklı medeniyetlere, çok farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan bir ülkedir. Aynı zamanda birçok istilaya da maruz kalan da bir ülkedir. Biz öyle bir ülkede yaşıyoruz ki; bütün dünyadaki sıcak çatışmalarında yaşandığı merkezin ortasındayız.” dedi.

“Bu millete bir bedel ödettirilmek istenmiştir”

Darbe girişimini halkın engellediğini vurgulayan Canalp, “15 Temmuz’da bu millete bir bedel ödettirilmek istenmiştir. Kökü dışarda, kumandası dışarda olan ve devletin içerisine sızmış olan bir yapı 15 Temmuz’da bir ihanet oyununa kalkıştı. Amaç neydi derseniz? Amaç sadece bir darbe yapmaktan ibaret değildi. Amaç çok daha öteydi. Amaç Türkiye’de bir iç savaş çıkarabilmek ve Türkiye’den bir Suriye, bir Afganistan, bir Irak ve Libya çıkartabilmek planıydı. Ama milletimiz her zaman olduğu gibi ferasetini gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Batman Valisi Canalp: Darbecilerin amacı Türkiye’de bir iç savaş çıkarabilmekti

“O gece herkes tek bir hedefe yönelmişti”

15 Temmuz’da bir destan yazıldığını dile getiren Canalp, “O gece Türkiye’nin 81 vilayetinde Türküyle, Kürdüyle, Ailevisiyle, Sünnisiyle, Arabıyla, Romanıyla herkes ama herkes tek bir hedefe yönelmişti. Vatanına sahip çıkmak, ülkesinin bütünlüğüne sahip çıkmaktı. Hepimiz o gece bir olmanın, bütün olmanın ne demek olduğunu hem yeni yetişen nesillerimize hem de bütün dünyaya güçlü şekilde haykırma imkânına kavuşmuş olduk.” dedi.

“Dirliğimizin kaynağı birliğimizdir”

15 Temmuz’da yaşanan başarının, birlik sayesinde olduğunun altını çizen Canalp, son olarak şunları söyledi:

“Biz bu başarıyı şehitlerimizin kanıyla, gazilerimizin de fedakârlıklarıyla ancak elde edebildik. Dirliğimizin kaynağı birliğimizdir. Eğer birliğimizi yitirirsek; şundan emin olabilirsiniz yanı başımızdaki komşumuz Suriye gibi olmamız içten bile değildir.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=