Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz oduncuların sorunlarını dinledi

19 Temmuz 2022, 13:00 - Okunma: 731

Oduncular Sitesi’ni ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, artan hırsızlık olaylarından dolayı şikâyette bulunan oduncu esnafının taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, Bayındır Mahallesi’nde bulunan Oduncular Sitesi esnafını ziyaret etti.

HÜDA PAR’ın kendilerini ziyaret etmesine sevindiklerini söyleyen oduncu esnafı, artan hırsızlık olaylarına karşı yetkililer tarafından caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

“Oduncular artan hırsızlık olaylarından dolayı tedirgindir”

Oduncular Sitesine yaptıkları ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, “Partimiz HÜDA PAR’ın misyonu gereği halkımızın ve esnafımızın sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenmeye devam ediyoruz. Mümkün mertebe sahada bulunarak sorunları tespit ediyor ve çözüm için üzerimize düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz. Kent Merkezimizde bulunan Oduncular Sitesi ile ilgili bize iletilen sorunları yerinde görmek ve oduncu esnafını birebir dinlemek için ziyarette bulunduk. Ziyarette oduncu esnafını tek tek gezdik, onları dinledik, taleplerini not aldık. Şikâyet ettikleri en önemli sorun, son zamanlarda artan hırsızlık olaylarıdır. Hırsızlar yüksek gerilimli elektrik kablolarından tutun da araba akülerine kadar alabilecekleri malzemeleri çalıyorlar. Oduncu esnafı artan hırsızlık olaylarından dolayı tedirgindir. Hırsızlık olaylarına karşı yetkililerin gerekli önlem ve tedbirleri alması gerektiğini dile getiriyorlar.” dedi.

“Oduncular, sitelerinin etrafının kapatılmasını talep ettiler”

Oduncular Sitesi etrafının kapatılması talebinin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, “Görüştüğümüz oduncu esnafı piyasadan çok şikâyet etmedi. Geçen sene 700 TL olan bir ton odunun bu sene 1700’ye çıktığını ancak işlerinden memnun olduklarını dile getiren oduncular, hırsızlık olaylarının önlenmesi için sitelerinin etrafında ve içinde devriye atacak bekçilerin görevlendirilmesi gerektiğini söylediler. Bekçiler gece devriye atarsa caydırıcı olur. Aynı zamanda Belediye ya da Valilik’ten Oduncular Sitesinin etrafının kapatılmasını talep ettiler. Burada 30 oduncu esnafı var, 1997 yılından bu yana buradadırlar. Yerlerinden de memnundurlar ama sitelerinin etrafı kapatılırsa daha güvenli bir ortama sahip olacaklar. Bu talep değerlendirmeye alınmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Oduncu esnafının makul talepleri yerine getirilmelidir”

Hırsızlık olaylarının son bulması için önlemlerin alınması ve sitenin eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini dile getiren Durmaz, son olarak şunları dile getirdi:

“Devriye atacak bekçilerin verilmesi, mobese kameralarının takılması, denetlemelerin yapılması, yasalardaki boşlukların düzeltilmesi ve bir de oduncular sitesinin etrafının kapatılması, parti olarak ziyaret ettiğimiz ve sorunlarını dinlediğimiz oduncuların talepleri arasındadır. Oduncu esnafımızın makul taleplerinin yetkililer tarafından ivedi bir şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir. Çünkü buradaki oduncu esnafının ortak talebi ve beklentisi hırsızlık olaylarının son bulması ve bunun için de caydırıcı önlemlerin alınması ve sitelerinin eksikliklerinin tamamlanmasıdır.”(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da etkili olan dolu, şehri etkisi altına alırken bu durum şehrin..
İş güvenliği tedbirleri alındığında kazaların yüzde 98'inin önlenebildi..
Batman'da kaçak et olduğu tespit edilen 525 kilogram et imha edilirken ..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından siyonist işgal rej..
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=