Lütfen bekleyin..



Batmanlı gazeteciler, Sason'da stres attı

23 Temmuz 2022, 21:12 - Okunma: 6909

Batman Basın Konseyi ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ nedeniyle Sason ilçesinde gazetecilere yönelik etkinlik düzenledi.

Batman Basın Konseyi üyesi gazeteciler, Sason gazetesini ziyaret ederek, Sason’daki gazetecilerle bir araya geldi. Sason’un doğa harikası olan Sevek piknik alanında yemek yiyen gazeteciler,  Sason Kaymakamı Murat Mete ile bir araya geldiler.

"24 TEMMUZ GERÇEK GAZETECİLİĞİN BAŞLADIĞI GÜNDÜR"

Etkinlikte konuşan Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan, 24 Temmuz Basın bayramının önemine dikkat çekti. Basında sansürün kaldırılışının 114. yıldönümü olduğuna dikkat çeken Arslan, "24 Temmuz, 1971 yılından bu yana 'Basın Bayramı' ya da 'Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanıyor. Bugünü anlamlı kılan olay, 1908 yılında, o dönemin aydın gazetecilerinin, baskı kalıplarını vermeyi reddederek, sansüre ilk direnişi gerçekleştirmeleridir. Yani bu açıdan 24 Temmuz gerçek gazeteciliğin başladığı gündür. Bu vesileyle günümüzde de tarafsız, özgür ve ilkeli bir gazetecilik anlayışını hakim kılmak durumundayız. Başta ülkemizin her noktasında yazılı, görsel ve işitsel medya kuruluşları var olma ve yaşam mücadelesi vermektedir. Sağlıklı bir medyaya ulaşmak için ekonomik bağımsızlık kaçınılmazdır. Gazetecilik, demokrasinin nefesidir, akciğeridir.  Bu vesileyle tüm meslektaşlarımızın bayramlarını kutlar, başarılarının devamını dileriz" dedi.

KAYMAKAM METE'DEN TEŞEKKÜR...

Daha sonra söz alan Sason Kaymakamı Murat Mete, Batman Basın Konseyi üyesi gazetecilerin böyle önemli bir gün ve etkinlikte Sason’u tercih ettikleri için teşekkür ederek sevincini dile getirdi. 

24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayan Kaymakam Mete, "24 Temmuz hasebiyle hepinizin basın bayramını kutluyorum. Basın mensupları olarak ciddi emekler sarf ediyorsunuz. Yerel ve ulusal basını takip etmek aslında görevlerimizden bir tanesidir ve bunu asla görev tanımımızın dışında tutamayız. O münasebetle belki de hiç tanışmadan da kaleme aldığınız yazıları okuyoruz. Batman'da ne oluyor, ne bitiyor sizlerin aracılığıyla biz haberdar oluyoruz. O manada hem şahsım hem de Sason ilçesi adına size teşekkür ediyorum. Bu etkinliğe vesile olan Batman Basın Konseyi Başkanına ve yönetim kurulu üyelerinin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kaymakam Mete, gazetecilerle sohbet ederek, ilçe ile ilgili sorunları cevaplandırdı.

Program sonrası Sevek piknik alanını gezen gazeteciler, bol bol fotoğraf çekerek Sevek'in tanıtımına katkıda bulunacaklarını ifade ettiler.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..
Gazetecilerin ekonomik açıdan çok zorlandıkları bir dönemden geçtiğini beli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=