Lütfen bekleyin..



Batman’da motor tamircileri işlerinden memnun değil

01 Ağustos 2022, 10:23 - Okunma: 390

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, merkez Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan motor tamircileri ve satış yerlerini ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnun kaldıklarını belirten motorcular, sektör olarak son dönemlerdeki sorunlardan dolayı sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Motor tamircileri ve satıcılarına yaptıkları ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Merkez İlçe Başkanı Durmaz, motorcu esnafının piyasadaki gelişmelerden olumsuz etkilendiklerini söyledi.

“Motor tamircileri ekonomik krizden çok etkilendiler”

Farkı sektördeki meslek sahiplerine yönelik ziyaretlerine devam ettiklerini söyleyen Durmaz, “Çalışmalarımız kapsamında Aydınlıkevler Mahallesinde Komando Caddesi üzerinde yılardır motorculuk yapan işyerlerini ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz işyerleri arasında hem motor tamircileri vardı hem de sıfır ve ikinci el motor satan işyerleri vardı. Görüştüğümüz motor tamircileri, yıllardır bu işi yaptıklarını, dönem dönem işlerinin durma noktasında geldiğini ancak bu dönemde ise ekonomik krizden çok fazla etkilendiklerini belirtti.” dedi.

“Motor tamircileri işlerinden memnun değiller”

Motor tamircilerinin iş yapmakta zorlandıklarına dikkatleri çeken Durmaz, “Diğer bir motor tamircisi ise, başka çarelerinin olmadığını, bu işe mecburen devam ettiklerini dile getirdi. Başka biri ise milletin alım gücünün düşmesinden dolayı iş yapmakta zorlandıklarını söyledi. Ziyaret ettiğimiz motorcuların genel anlamda bize ilettikleri sorun ve sıkıntılar bu yöndedir. Bize iletilenlerden de anlaşılacağı üzere motor tamircileri son zamanlardaki işlerinden memnun değiller, giderlerini ve masraflarını karşılamakta zorlanıyorlar.” şeklinde konuştu.

“Artan fiyatlardan dolayı vatandaş motor ihtiyacını karşılayamıyor”

Sıfır motor almanın da zorlaştığını dile getiren Durmaz, son olarak şunları söyledi:

“Sıfır ve ikinci el motor satan işyeri sahipleri de, motor fiyatlarının çok fazla artmasından dolayı vatandaşın ihtiyacını karşılayamadığını dile getirmektedirler. Aynı zamanda yakıt fiyatlarının yüksek olması da motor satan işyerlerinin işlerini etkiliyor. Araba satın almanın sabit gelirli ve dar gelirliler için çok zor olduğu bu dönemde, motor kullanımına rağbet olması bekleniliyordu ancak motor satıcıları bu beklentinin karşılanmadığını ifade etmektedirler.”

HÜDA PAR heyeti motor tamircilerini ziyaret ettikten sonra demir doğrama atölyeleri ve galvaniz su deposu üreticilerini de ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinledi.(İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=