Lütfen bekleyin..



Batman’da ekmeği 6 buçuk liraya çıkaran fırıncılar gerekçelerini anlattı

02 Ağustos 2022, 11:05 - Okunma: 2559

Batman’daki fırıncılar, dünden itibaren kentte 5 lira olan 400 gram pide ekmeği 6 buçuk liraya satmaya başladıklarını açıkladı.

Artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmek fiyatlarını artırma kararı aldıklarını belirten fırıncı esnafı, ekmeğe yapılan zammın bundan sonra geçerli olduğunu söyledi. Ekmek fiyatlarındaki artışın en çok ihtiyaç sahibi aileleri mağdur ettiğini vurgulayan fırıncılar, ekmeğe zam yapılmasına karşı olduklarını kaydetti.

Ekmeğe yaptıkları zammın gerekçesini İLKHA muhabirine anlatan fırın işletmecisi Eyüp Atmaca, daha önce 5 liraya sattıkları 400 gram ekmeği artık 6 buçuk liraya yükselmek zorunda kaldıklarını aktardı.

Maliyetlerdeki artış nedeniyle ekmeğin fiyatını artırmak zorunda kaldıklarını ifade eden Atmaca, ekmeğe zam yapmaya mecbur kaldıklarını dile getirdi.

Batman’da ekmeği 6 buçuk liraya çıkaran fırıncılar gerekçelerini anlattı

Eyüp Atmaca

“Gönül ister ki ekmek 3 lira olsun”

“Ekmeğe yapılan zammın sebebi şudur: Una zam, oduna zam, maliyetler yüksek, işçi zam istiyor, dükkânın kirası yükseldi” diyen Atmaca, “Bizde mecburiyetten ekmeğe zam yaptık. Gönül ister ki ekmek 3 lira olsun. Unun fiyatı düşsün, bizde ekmeği 3 liraya verelim ama herkes görüyor ki her şey pahalı. 50 kilogram unun fiyatı 450 lira olmuş, mayanın fiyatı 280 liradan 350 liraya çıktı, odunun tonu bin 600 liradan 2 bin liraya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Batman’da ekmeği 6 buçuk liraya çıkaran fırıncılar gerekçelerini anlattı

İlhan Dizlek

“Mecburen ekmek fiyatlarını yükselttik”

Bir diğer fırın işletmecisi İlhan Dizlek ise odunun fiyatının Ramazan ayından beri 500 lira arttığını kaydetti.

Mayanın fiyatının 250 liradan 350 liraya, unun torbasının ise 380 liradan 470 ila 500 lira arasında satılmaya başlandığını ifade eden Dizlek, “Bu fiyatlar yükseldiği için mecburen ekmek fiyatlarını yükselttik.” açıklamasında bulundu.

Batman’da ekmeği 6 buçuk liraya çıkaran fırıncılar gerekçelerini anlattı

“Ekmek fiyatlarında artış istemiyoruz”

Ekmek fiyatlarındaki artışın en çok ihtiyaç sahibi aileleri mağdur ettiğine işaret eden Dizlek şunları söyledi:

“Daha önce 200 gram somun ekmek 2 buçuk liraydı, şimdi 3 lira 25 kuruş oldu. 400 gram açık ekmek ise 5 liraydı o da 6 buçuk lira oldu. Biz ekmek fiyatlarında artış istemiyoruz. Çünkü ne kadar fiyat uygunsa o kadar fazla ekmek satıyoruz. Artık zamların gelmesini istemiyoruz. Çünkü ekmek fiyatlarının artması en çok fakir aileleri mağdur ediyor.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=