Lütfen bekleyin..



Yolcu ücretini artıran belediyeye tepki gösteren halk zammın geri alınmasını istiyor

04 Ağustos 2022, 12:11 - Okunma: 452

Batman Belediyesinin geçtiğimiz günlerde ulaşıma yaptığı zam tepkilere neden oldu. 13 Mayıs’ta bir buçuk TL olan yolcu ücretini 2 buçuk TL’ye çıkaran belediye, yıl içerisinde ikinci kez zam yaparak otobüs ücretini 2 buçuk TL’den 4 TL’ye yükseltti.

Birkaç ay içerisinde belediyeye ait toplu taşıma araçlarına ikinci kez zam yapılması ise halkın büyük tepkisine neden oldu.

Ulaşım ücretlerine yapılan zamların kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, zammın bir an önce geri alınmasını talep etti.

Yolcu ücretini artıran belediyeye tepki gösteren halk zammın geri alınmasını istiyor

Mecit Kaplan

Belediyenin zam üstüne zam yapmasına anlam veremediklerini ifade eden Mecit Kaplan, “Zaten yeni zam yapılmışlardı, niye bir daha zam yapıldı anlamadık. İnşaat işçisiyim, sabahtan akşama kadar güneşin altında günlük 200 liraya çalışıyorum. O da devamlı yok. Ayda en fazla 20 ya da 25 gün çalışıyorum. Üç çocuğum var, liseye giden çocuğumun, kendimin, birde eşimin otobüs kartı var. Aldığım ücret neye yetecek bilemiyorum. Belediye yolcu ücreti 1 buçuktu, daha yeni 2 buçuk yaptılar. Şimdi ise 4 lira yapmışlar. Üst üste yapılan zamlardan bir şey anlamadık. Hayat zartları gittikçe zorlaşıyor. Yetkililerden isteğimiz belediye otobüs ücretine yapılan son zammı iptal etmeleridir.” dedi.

Yolcu ücretini artıran belediyeye tepki gösteren halk zammın geri alınmasını istiyor

Mehmet İnan

“Çok zor şartlarda yaşıyoruz”

Ulaşım zammının geri alınmasını isteyen Mehmet İnan, “Belediye yolcu ücreti 2 buçuk yapılmıştı, şimdi ise 4 liraya çıkarıldı. Zaten kriz var, bu artışın geri çekilmesini istiyoruz. Asgari ücretle çalışan insanlarız ve çok zor şartlarda yaşıyoruz. Belediyeden rica ediyoruz, fiyatları eski duruma çekmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Yolcu ücretini artıran belediyeye tepki gösteren halk zammın geri alınmasını istiyor

Bilal Çelik

“Akaryakıt fiyatı düşmesine rağmen bu zam neden?”

Akaryakıt fiyatlarının düşmesine rağmen otobüs ücretlerine zam yapılmasına bir anlam veremediklerini vurgulayan bir diğer vatandaş Bilal Çelik ise şunları söyledi:

“Akaryakıtın yükselişte olduğu zamanlarda zaten otobüs biletlerine zam yapılmıştı. Şimdi ise akaryakıt düşmesine rağmen yolcu ücretlerine yüksek bir zam yapıldı. Çok kısa süre 1 buçuk lira olan ücret 4 liraya yükseltildi. Şimdi kartıma 20 lira yükledim ve sadece 4 defa binebiliyorum. Akaryakıt fiyatı düşmesine rağmen neden bu zam yapıldı anlamıyorum. Batman Belediyesinden yapılan son zammı geri çekmelerini istiyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=