Lütfen bekleyin..



Temizliği ve bakımı yapılmayan klimalar sağlığı tehdit ediyor!

16 Ağustos 2022, 11:20 - Okunma: 597

Uzmanlar, yaz aylarında kullanımı artan klimaların bakımı, temizliğinin ihmal edilmesi takdirde insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtiyor.

Bakımı yapılmayan klimalarda oluşan tozların kişilere hastalık olarak döndüğünü, solunum sistemine ciddi zarar verdiğini belirten uzmanlar, yetersiz klima bakımı ve temizliğinin bazı hastalıkları beraberinde getirdiğini ifade ediyor.

Klima bakımının önemini anlatan klima bakım ustası Ahmet Bektaş, İLKHA muhabirine, klimaların temizliği ve bakımı yapılmadığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini söyledi.

Temizliği ve bakımı yapılmayan klimalar sağlığı tehdit ediyor!

Ahmet Bektaş

“Akciğer hastalığına neden olur”

Klima bakımının 6 ayda bir yapılması gerektiğine işaret eden Bektaş, “Çünkü klima ortamdaki havayı kendine çekiyor ve evap üzerinde tekrar ortama verdiği için bu emiş esnasındaki mikroorganizmalar klima üzerindeki filtre üzerinde birikir. Bu brikim müşteri tarafından 15 günde bir temizlenmesi gerekir. Klima sahibi 15 günlük periyotta filtrelerini temizlemeyi unutursa orada biriken çamur ya da tozun bir kısmı evap üzerinden birikmeye başlar ve belli bir süre sonra müşterilerimizin bilmediği lejyoner denilen bir hastalığa neden olur. Bu da akciğer hastalığına neden olur.” dedi.

Temizliği ve bakımı yapılmayan klimalar sağlığı tehdit ediyor!

“Daha temiz bir hava için klima bakımı şart”

Solunum sistemlerinin zarar görmemesi için 6 aylık periyotlarla yılda en az iki defa klima bakımını yapmanın önemli olduğuna dikkat çeken Bektaş şöyle devam etti:

“Peki, klimamıza 6 ayda bir bakım yaparsak bize ne gibi bir faydası olur? Klimamıza düzenli bakım yaparsak klimamızın hem enerji verimliliği artar, tükettiğimiz enerji azalır hem de soğutma performansı artacağından müşterimiz daha temiz bir hava solumuş olur. Piyasada belirli fiyat aralıklarında klima bakımı yapanlar olabilir ama klima bakımını yaptırırken profesyonel bir ekibe ve profesyonel cihazlarla yaparsak daha verimli ve daha sağlıklı olur.”

Temizliği ve bakımı yapılmayan klimalar sağlığı tehdit ediyor!

Klima bakımı yapılırken nelere dikkat edilmeli

Klima bakımının nasıl yapıldığını anlatan Bektaş, “Klima bakımını yapmadan öne klimanın bütün kapaklarını söküyoruz ve müşterimizin evinde kirlilik oluşmasın diye çadır sistemimizi kuruyoruz. Klimaya ilacımızı döktükten sonra o çamurlaşmanın çözülmesi için 10 dakika bekliyoruz. Bu şekilde o kirlilik klimanın evap kısmında çıkacaktır. Tabi ilaçlamadan sonra tam anlamıyla basınçlı suyla klimamızı durulamazsak, bu sefer ilacın kendisi evap üzerinde beyaz tabaka oluşturur.

Bu beyaz tabaka fanın etkisiyle ortama hava verir ve bu da odada bulunanlara zarar verir. Klima bakımı yaparken iki şeye dikkat etmemiz gerekiyor: Bir doğru ilaçlama, ikincisi ise ilaçlamadan sonra durulama işlemini tam anlamıyla gerçekleştirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Temizliği ve bakımı yapılmayan klimalar sağlığı tehdit ediyor!

Serdar İnsel

“Klimamıza 6 ayda bir bakım yapmayı düşünüyorum”

Klima bakımını yapan ev sahibi Serdar İnsel ise şunları söyledi: “Şu anda klimamızın bakımını yaptık. Klimadan gözle görülür kirler çıktı. Uzun zamandır klimamızın bakımını yapmamıştım. Ama bugünden itibaren klimamı daha verimli kullanacağıma inanıyorum. Bundan sonraki süreçte inşallah klimamıza 6 ayda bir bakım yapmayı düşünüyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da etkili olan dolu, şehri etkisi altına alırken bu durum şehrin..
İş güvenliği tedbirleri alındığında kazaların yüzde 98'inin önlenebildi..
Batman'da kaçak et olduğu tespit edilen 525 kilogram et imha edilirken ..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından siyonist işgal rej..
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=