Lütfen bekleyin..



Batman esnafı vergi yükünün hafifletilmesini istiyor

24 Ağustos 2022, 10:05 - Okunma: 563

Esnaf ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, ekonomik sıkıntı yaşayan esnafın vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirtti.

Esnaf ziyaretlerine devam eden Durmaz ve heyeti, son ziyaretlerini Gültepe Mahallesi Demokrasi Bulvarı üzerinde bulunan esnafa yaptı.

Ziyaretlerde esnafın sorun ve taleplerini dinleyen HÜDA PAR heyeti, esnaf ve vatandaşlar tarafından kendilerine aktarılan talepleri not aldı.  

HÜDA PAR’ın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnun olduklarını dile getiren esnaf, yaşanan ekonomik sıkıntıların esnafı zorda bıraktığını belirtti.

Ziyaretleri rutin hale getirdiklerini belirten HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, esnafların şikâyet ettiği sorunların yetkililer tarafından mutlaka çözülmesi gerektiğini söyledi.

“Çözüm için ekonomi politikasının değişmesi gerek”

Durmaz, “Esnaflarımız, ekonomik krizin yaşandığı ve enflasyonun çok yükseldiği bu dönemde zor günler yaşıyor. Yaşanan bu zor günlerde yetkililer esnafa sahip çıkmalı, esnaflarımızın taleplerini yerine getirmeli, esnafın maliyetlerinin azaltılması için çözümler ortaya koymalıdırlar. Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı tüm vatandaşlarımızın ortak sorunudur. Bu sorunun ortadan kalkması için yetkililerin ekonomi politikalarını değiştirmeleri gerekir.” dedi.

“Esnaf sattığı ürünlerin yerini dolduramıyor”

Vatandaşın alım gücünün çok düştüğünü söyleyen Durmaz, “Halk ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma gelmiştir. Bunun sebebi, ürün fiyatlarının yüksek oluşudur. Her hafta yeni zamlar yapılmaktadır. Zamlardan dolayı esnaf sattığı ürünlerin yerini dolduramıyor, yeni ürün alamıyor. Esnaf artık günü kurtarma peşindedir. Görüştüğümüz esnaflar bu aybaşı fabrikaların ürünlere zam yapacaklarını söyledi. Bu fiyattan ürün alamayan vatandaş yeni zamlardan sonra daha fazla sıkıntı yaşayacak.” şeklinde konuştu.

“Esnafın prim ve vergi yükü hafifletilmelidir”

Yüksek fiyatlardan dolayı halkın ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını dile getiren Durmaz, son olarak şunları söyledi:

“Vatandaş, eskisi gibi dükkânlara gidip alışveriş yapamıyor. Bu durumdan esnaf olumsuz etkileniyor ve iş yapamıyor. İş yapamayan esnaf da giderlerini karşılayamıyor. Esnaflar, yaşanılan bu sıkıntılar için yetkililerden vergi yükümlülüğünün azaltılmasını, kira stopajlarının kaldırılmasını, BAĞ-KUR ve SSK primlerinin düşürülmesini, uygulanan ekonomi politikasının değiştirilmesini ve zamlara bir çözüm bulunmasını talep ediyor. Esnafımızın bu talepleri yerine getirilmeli, özellikle de prim ve vergi yükü altında ezilen esnafın vergi yükü hafifletilmelidir.” (İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=