Lütfen bekleyin..



'Hayat namazla güzeldir' etkinliği 29 Ağustos'ta başlıyor

24 Ağustos 2022, 18:49 - Okunma: 784

Kur'an Nesli Platformu tarafından her yıl "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla düzenlenen namaz etkinliklerinin stardı 29 Ağustos Pazartesi günü verilecek.

Düzenlenecek etkinlerle ilgili yazılı açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, 7-10 yaş arası çocuklara 2 hafta sürecek namaz eğitimi ve sosyal etkinlikleri içeren program hazırladıklarını belirtti.

İki haftalık namaz eğitiminin ardından açık alanlarda kitlesel katılımlı etkinliklerin düzenleneceğini söyleyen Üzümcü, ebeveynlere çağrıda bulunarak çocuklarının programa teşvik etmelerini sağlamaları çağrısında bulundu.

(Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor. (Ankebut/45)

Açıklamada, "Kur'an Nesli Platformu olarak; toplumumuzun derdiyle dertleniyor, sorun üreten kafaların öne sürdüğü, hiçbir netice vermeyen sözde çözüm yöntemleriyle değil, bizi bizden iyi bilen yüce Rabbimizin sunduğu reçete ile bu dertlerin derman bulacağına inanıyoruz. Günde 5 kez insanın yaratıcısı ile buluşması, hiç şüphesiz insanı daha duyarlı ve hassas hale getirecek böylece insan ebedi hayatı idrak ederek ahireti fani hayata kurban etmeyecektir. Bu buluşma ahiret ve hesap bilincini canlı tutacak, insanı sapkınlıktan ve kötülüklerden alıkoyacaktır." dedi.

"Camiler doldukça, gönüllere merhamet ve sevgi dolacak"

Üzümcü, "Bilindiği üzere bir insanın en büyük görevi Allah'ın bir ve tek olduğuna, bütün mahlûkatın yaratıcısı olduğuna iman etmektir. Bundan sonraki en büyük hakikat ve en büyük görev ise şüphesiz namazdır. İnanıyoruz ki bu toplumu, bu ümmeti yeniden diriltecek olan namazdır. Camiler doldukça, gönüllere merhamet, sevgi dolacak, yaralarımız derman bulacak. Namazlarda saf bağladıkça birbirimizle kenetlenecek ve birlik olacağız çünkü namaz bütün ibadetlerin anasıdır. Diğer bütün ibadetleri emzirecek ve besleyecek olan namazdır. Namaz diğer bütün ibadetleri de canlandıracak ve namaza kalktıkça bu ümmet şaha kalkacaktır." dedi.

"Namaz: Tevhid inancının eyleme dönüşmüş halidir"

'Hayat namazla güzeldir' etkinliği 29 Ağustos'ta başlıyor

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü

Bütün peygamberlerin hayatında namazın var olduğunu ve bütün hak dinlerin namazı emretmiş olduğuna dikkat çeken Üzümcü açılmasına şöyle devam etti:

"Çünkü namaz imanın doğal sonucu olarak kulluğun ilanı ve yüce bir saltanata ve kudrete boyun eğişin sembolüdür. Tevhid inancının eyleme dönüşmüş hali olan namaz, müminleri şirke, zulme ve münkere karşı mücadeleye sevk eden bir direniş kaynağı ve koruyucu kalkan hükmündedir. Her hareketinde ve her sözünde büyük manalar barındıran bu ibadet İslam inancının özü ve ruhudur."

"Namaz ayı etkinliklerinin startını 29 Ağustos Pazartesi günü başlatacağız"

Üzümcü, "Bu münasebetle Kur'an Nesli Platformu olarak, her yıl 'Hayat Namazla Güzeldir' sloganıyla yürüttüğümüz Namaz ayı etkinliklerinin startını 29 Ağustos Pazartesi günü başlatacağız. Bu çerçevede Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) öğretileri ışığında tam da çağında, çocuklarımızın tertemiz dimağlarını namaz bilinci ile kalplerini namaz sevgisi ile süslemek için 7-10 yaş arası çocuklarımıza namaz öğretim programı kapsamında eğlenceli ve sosyal etkinlikler içeren iki haftalık kurslar düzenliyoruz. Bu programlarımızı kitlesel katılımlı açık alan final etkinlikleri ile taçlandırıyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocuklarınızı ihmal etmeyin ve namazı öğrenmelerini sağlayın"

Açıklamalarının sonunda Üzümcü şunları söyledi:

"Bu seferberlik doğrultusunda tüm anne ve babalara da sesleniyoruz. Çocuklarınızı ihmal etmeyin ve namazı öğrenmelerini sağlayın. Bu hususta tüm halkımızı, programlarımızın, amaca hizmet edecek en güzel şekilde gerçekleştirilmesi için her türlü desteği vermeye davet ediyor, sürece katkı sunan tüm eğitimcilere, velilere ve ilgililere şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz. Yüce Mevla, bizleri ve neslimizi sabır ve namazla kendisine yakaran ve namazı hakkıyla eda eden kullarından eylesin."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=