Lütfen bekleyin..



Batman’da 'Ortaokul Yaz Okulu' kapanış programı düzenlendi

25 Ağustos 2022, 15:03 - Okunma: 833

'Ortaokul Yaz Okulu' programı kapsamında 6 ve 8 haftalık süreç içerisinde yaz okulunda eğitim gören bin 250 öğrenci için kapanış ve ödül töreni programı tertip edildi.

Ortaokul Yaz Okulu programı kapsamında 6 ve 8 haftalık süreç içerisinde, Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler, hadis derslerinin yanında spor faaliyetleri gibi etkinlikler gören öğrenciler için kapanış ve ödül töreni programı düzenlendi.

Programa Batman AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sıddık Çiftçi, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ve 1250 öğrenci ve ailelerinin katıldığı program, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan TÜGVA İl Temsilcisi Mehmet Onutçu’nun ardından program okunan şiir dinletilerinin ardından küçük çocukların ilahi ve ezberledikleri Hadis-i Şerif ve ayetleri okuyarak devam etti.

Programda bir konuşma yapan TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, "Her ne kadar x kuşağı, z kuşağı şeklinde sınıflandırmaya ve kategorize etmeye devam etseler de Allah’ın izni ile Allah’ını ve Kur’an’ını bilen, Peygamberini tanıyan, kendi öz adetlerini bilen, manevi değerlerine bağlı olan ümmet sevdalısı bir nesil yetişiyor." dedi.

"81 ilden 120 bin öğrenci ile yaz okulumuzu tamamladık"

Eminoğlu, "Bu tablonun oluşmasında emeği geçen Tügva Batman İl Temsilciliğimize, eğitmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. En önemlisi de kıymetli ailelerimize, anne ve babalarımıza çocuklarını bu programlara gönderdikleri için teşekkür ediyorum. 7-8 sene önce bu süreçleri başlattık. Türkiye’nin dört bir tarafında 81 ilin 571 ilçesinde bir gönüllüler ordusu ile beraber bu çalışmaları yürütme gayretindeyiz. Bu yaz ayında okulumuzun ortaokul kısmında 81 ilden 120 bin öğrenci ile Yaz Okulumuzu tamamladık. Doğa kampları ve lise öğrencilerimizle beraber bu sayı 200 bine ulaştı. Hedefimiz 90 bin kişi idi. Başvuruların yoğun olması bu sayıyı arttırdı." ifadelerini kullandı.

"Bu sene 40 bin öğrencimiz bu vesile ile ilk defa Kur’an-ı Kerim’e geçmiş oldu"

Amaçlarının inancını bilen ve uygulayan bir gençlik yetiştirmek olduğunu belirten Eminoğlu, "Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğreten ve öğreneninizdir’ Hadis-i Şerif'ini merkezimize alarak 120 bin öğrencimizden üçte biri yani yaklaşık olarak 40 bin öğrenci bu vesile ile ilk defa Kur’an-ı Kerim’e geçmiş oldu. Bu çok önemli bir gurur tablosudur. Birileri gençliğimizi her ne kadar x kuşağı, z kuşağı şeklinde sınıflandırmaya ve kategorize etmeye devam etseler de Allah’ın izni ile Allah’ını ve Kur’an’ını bilen, peygamberini tanıyan, kendi öz adetlerini bilen, manevi değerlerine bağlı olan ümmet sevdalısı bir nesil yetişiyor. Tabiri caizse istedikleri kadar kudursunlar. İstedikleri kadar oyun yapmaya kalksınlar. Onlar bir oyun yapar ama Allah’ın da bir oyunu vardır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Resimleri büyütmek için üzerine tıklayınız...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=