Lütfen bekleyin..



Okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiyelerde heyecan başladı

28 Ağustos 2022, 12:25 - Okunma: 1818

Yeni eğitim ve öğretim yılının 12 Eylül'de başlamasına sayılı günler kala kırtasiyelerde heyecan başladı. Okullar açılmadan önce hazırlıklarını tamamlayan kırtasiyeciler müşterilerini bekliyor.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Birçok kırtasiyeci esnafı, sezon hazırlıklarını tamamlayarak, ders zilinin çalmasına bir hafta kala yoğunluğun artmasını beklediklerini belirtti.

Pandemi sürecinde iş yapamadıklarını belirten kırtasiyeciler, Covid-19 sürecinin ve tedbirlerinin bitmesiyle normal eğitim ve öğretimde eski günlerdeki gibi bir yoğunluk beklediklerini söyledi.

Salgın sürecinden sonra birçok üründe yaşanan fiyat artışlarının kırtasiye sektörünü de etkilediğini belirten kırtasiye esnafı, bir öğrencinin kırtasiye giderinin neredeyse 500 ile bin lira arsında olduğuna dikkat çekti. Bu artışlardan dolayı vatandaşlarında zorlanarak bütçelerine göre kırtasiye ürünü alabileceklerini ifade ettiler.

Bütün hazırlıklarımızı yaptık sezonun açılmasını bekliyoruz

Pandemiden sonra yoğun ve bereketli bir sezon beklediklerini ifade eden kırtasiye esnafı Sinan İren, okulların açılmasına sayılı günler kala bütün hazırlıklarını bitirdiklerini söyledi.

Okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiyelerde heyecan başladı

Sinan İren

İren, "Okulların açılmasına yaklaşık 20 gün kaldı. İlkokul ve anaokulu sınıfları ise 12 Eylül’de açılacak. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Halen okul sezonu başlamış değil ama eski sezonlar gibi bir sezon yok. Fiyatlar çok pahalı olduğu için alım da az. Şu anda tek tük çanta, suluk, defter gibi malzemelerin alanlar var. Bütün siparişlerimiz geldi. Bizde hazırlıklarımızı yapıp raflarımıza diziyoruz. 10 gün sonra yoğunluk başlar. Pandemiden dolayı geçen 2 sene iş yapamamıştık ama bu sene inşallah iyi olmasını ümit ediyoruz." diye konuştu.

"Kırtasiye ürünleri neredeyse yüzde 150 bir arttı"

Artan maliyetlerden dolayı kırtasiye ürünlerinde neredeyse yüzde 150’lik bir artış olması vatandaşı olumsuz etkilediğini belirten bir diğer kırtasiye esnafı Hamit Bulut ise şunları söyledi:

Okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiyelerde heyecan başladı

Hamit Bulut

"Kırtasiye ürünlerinin fiyatlarında geçen sene ile bu sene arasında fiyatlar birçok üründe yüzde 100 ile yüzde 150 artmış durumda. Ürün alan müşterilerimi artan fiyatlara tepki gösteriyorlar ama yapılacak bir şey yok, çünkü her yerde fiyatlar zamlanmış durumda. Bu da vatandaşın bütçesine ağır gelecektir. Bu yüzden vatandaşlarda ellerinden geldiği kadarıyla bütçesine göre hareket etmek zorunda kalacaktır."

"Bir öğrencinin kırtasiye gideri 500 lira ile bin lira arasında değişiyor"

Bulut, "Bu sene ki okul sezonunda iyi bir hareketlilik bekliyoruz. Çünkü pandemi süreci geride kaldığı için hayat normale döndü. Bir öğrencinin okul kırtasiyesi çantasıyla beraber en az 500 liraya mal olur. Tabi bu fiyat öğrencinin alacağı marka ve ürüne göre artabiliyor. Bu da hemen hemen bin lirayı bulur. Müşterilerimizden markasız ürün almamalarını ve kırtasiye ihtiyaçlarını kırtasiyecilerden almalarını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=