Lütfen bekleyin..



Sason’da “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenlendi

29 Ağustos 2022, 14:08 - Okunma: 875

Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde 7-14 yaşları arasındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinlikleri kapsamında yapılan final programı Sason’da yoğun katılımla gerçekleşti.

Kur'an Nesli Platformu, 7-14 yaşları arasındaki çocuklara namazı sevdirmek amacıyla Batman’ın Sason ilçesinde "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenledi.

Programda; çocuklara abdest alma, namaz kılma ve namazın önemi ile ilgili bilgiler verildi.

15 Temmuz Şehitler Parkında gerçekleştirilen final programına namaz eğitimi alan 80 erkek 50 kız çocukları ve aileleri katıldı.

Çocuklar ellerinde "Kıl Beni Ey Namaz", "Namaz Göz Aydınlığım", "Namaz Cennetin Kapısıdır", "Anne Baba Bana Namazı Öğret" gibi dövizler açıldı. Namaz eğitimini başarıyla tamamlayan çocuklar, cemaatle namaz kıldı.

Programda, çocuklar tarafından namazla ilgili ilahiler seslendirildi ve şiirler okundu.

Düzenlenen program ile ilgili konuşma yapan Kur'an Nesli Platformu Sason İlçe Temsilcisi Fikret Avcı, namazın önemine dikkat çekti.

“Namaz bilinci anne-babanın da sorumluluğunda”

Avcı, “Peygamber Efendimiz‘in ‘7 yaşından itibaren çocuklarınıza namaz kılmayı öğretin’ tavsiyesini kendimize emir kabul ettik. Bu görevin sadece camilerde namaz kıldıran imam veya namazı öğreten hocaların değil, anne-babanın da sorumluluğunda olan bir durumdur. Çocuklara namazın sevdirilebilmesi için her ortamda farklı etkinlik ve çalışmaların yürütülmesi gerekiyor. Gerek evde namaz köşesi yapılması gerek çocuklara ait takke ve seccadelerin olması ve gerekse bu etkinlik sonrası da evlerde çocukların her kıldığı namaz için ayrı bir ödüllendirme veya teşvik edici çalışmalarla bu eğitim sürdürülmelidir." ifadelerini kullandı.

“Anahtarsız eve girilemiyorsa ahirette de namazsız bize cennet kapıları açılmaz”

Final programında bir konma yapan İlahiyatçı Şenol Aksoy ise şunları söyledi:

“Değerli anne ve babalar şu melek çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız ne Kadar Allaha şükretseniz azdır. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Bizim sadakayı cariyemizdir. İyi yetiştirirsek namazı kuranı güzel ahlakı helal ve haramı öğretirsek arkamızdan dua edecek Salih evlatlar bırakırsak bu bizim için vefat ettikten sonra da amel defterimizin kapanmayacağı anlamına geliyor. Evet, çocuklar bizler de Ailemiz ve sevdiklerimizle cennette kavuşmak istiyorsak Allah’ın yap dediğini yapıp yapma dediğinden de ateşten kaçar gibi kaçmamız lazım. Çünkü namaz cennetin anahtarıdır değil mi? Anahtarsız eve girilemiyorsa ahirette de namazsız bize cennet kapıları açılmaz.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muham..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Kur’an Nesli Platformu S..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=