Lütfen bekleyin..



Halk, faydasız konserlerin iptal edilmesi ve paraların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istiyor

30 Ağustos 2022, 12:35 - Okunma: 495

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı ve halkın alım gücünün düştüğü bir dönemde, halkın vergisiyle ayakta duran belediyelerin halkın örf ve âdetine uymayan ve hiçbir faydası olmayan konserlere milyonlarca lira harcamasına tepki yağıyor.

Batman Belediyesi ve Valiliğin ortak organize ettiği park şenlikleri adı altında her gün kentin farklı parklarında, halkın açlık ve maddi ihtiyaç duyduğu bir dönemde faydası olamayan konserler vermeye devam etmesi halkın tepkisine neden oldu.

Maddi sıkıntılar nedeniyle kentte yapılması planlanan birçok projenin ya durdurulduğu ya da iptal edildiğine değinin halk, böyle bir süreçte milyonlar harcanarak konserler düzenlenmesine tepki göstererek neden bu konserler yapılıyor? Diye soruyor.

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde ne Batman'a ne de hiçbir İslam beldesine yakışmayan konserlerin yapılamasını kabul etmediklerini belirten Batman halkı, Batman Belediyesine çağrıda bularak konserlerin en kısa sürede iptal edilmesini ve konserlere ayrılan paraların yeni eğitim öğretim yılı açılmadan ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında kullanılması gerektiğini söyledi.

"Konserlere verilecek paralar kenar semtlerde bulunan fakirlere dağıtılsın"

Halk, faydasız konserlerin iptal edilmesi ve paraların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istiyor

Sabri Salman

Ekonomik sıkıntının yaşandığı bir süreçte halkın konserlere değil maddi desteğe ihtiyaç duyduğunu belirten vatandaş Sabri Salman, konserlere ayrılan paraların halkın faydalanacağı şekilde değerlendirilmesi gerekliğini söyledi.

"Ekonomik sorunların yaşandığı bir dönemde Batman Belediyesi her gün kentin bir parkında akşamları konserler düzenliyor. Belediye bu konserlere verdiği parayı kenar semtlerde bulunan fakirlere dağıtsa daha iyi olur. Batman'da ekmek kuyruğuna giren çok sayıda insan var. Batman Belediyesi, ücretsiz dağıttığı ekmek noktalarında bunu rahatlıkla görebilir. Halk olarak bu park etkinliklerini kesinlikle onaylamıyor ve kabul etmiyoruz. Bir an önce bu park konserlerine son verilmesini istiyoruz."

"Konserlere ayrılan paralarla ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve eğitim desteği verilsin"

Halk, faydasız konserlerin iptal edilmesi ve paraların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istiyor

Abdülbasır Onuk

"Konserlere verilen paralar binlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye malzemesi ve eğitim desteği olarak verilebilir." diyen Abdülbasır Onuk şunları kaydetti:

"Konserlerin halka hiçbir faydası yoktur. Batman halkı olarak konserlere ihtiyacımız olduğunu düşünmüyoruz. Her parkta konserler verileceğine farklı etkinlik ve hizmetler verilebilir. Örneğin okulların açılma sürecindeyiz. Batman Belediyesi konserlere vereceği parayı ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi ve eğitimlerine destek olsalar daha etkili ve faydalı olur. Bir başka örnek ise bazı mahallerde yapılan çalışmalardan sonra yollar uzun süredir yapılmadığından halk toz duman içindedir. Konserlere verilen parayla bu yollar yapılabilir. Batman halkı olarak böyle konserleri hem istemiyor hem de tasvip etmiyoruz. Çünkü ne örfümüze ne de adetlerimize uymuyor."

"Maddi sıkıntılardan dolayı birçok proje iptal edilmişken bu konserler niye yapılıyor?"

Halk, faydasız konserlerin iptal edilmesi ve paraların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istiyor

Murat Çiçek

Maddi sıkıntılar neden gösterilerek birçok projenin iptal edildiğine dikkat çeken vatandaş Murat Çiçek, "Konserlerin iptal edilmesini istiyoruz. Çünkü Batman'da ihtiyaç sahi birçok kişi var. Ekmeğe muhtaç birçok kişi varken konserlere ihtiyaç yoktur. Maddi sıkıntılardan dolayı birçok proje iptal edilmişken bu konserler niye yapılıyor? Bu konserlere ayrılan paralar durdurulan yatırımlara aktarılsa daha iyi olur." dedi.

"Faydası olmayan park konserlerine ayrılan milyonlarca lira ihtiyaç sahiplerine verilsin"

Halk, faydasız konserlerin iptal edilmesi ve paraların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istiyor

Hasan Yalçın

Yardıma muhtaç birçok insanın olduğu bu zamanda milyonlarca liranın faydasız konserlere verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Hasan Yalçın, "Şu anda yaşanan ekonomik krizde her gün konserler verilip faydası olmayan bu konserlere milyonlar harcanacağına ihtiyaç sahibi çocuklar ve öğrencilere burs verilse daha iyidir. Bu konserler ekonomik krizden ziyade hem israftır hem de haramdır. Bu konserlere verilen paralar fakir fukara ve ihtiyaç sahiplerinde verilebilir. Zaten örf ve adetlerime uymamasına bile değinmiyorum. Bu konserle ne bölgemize ne de hiçbir İslam toplumuna uygun değildir. Park konserlerinin iptal edilmesi en uygunudur." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimizi böyle faydasız etkinliklerle ifsat etmelerini onaylamıyoruz"

Halk, faydasız konserlerin iptal edilmesi ve paraların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını istiyor

Sami Ezer

Batmanlı halkının örf ve adetlerine uymayan bu gibi etkinliklere karşı olduğunu belirten vatandaş  ise şunları söyledi:

"Bu gibi etkinliklere bir Batmanlı olarak karşıyım. Çünkü Batman halkı dindar, Dine ve namazına bağlıdır. Bu gibi etkinlikleri gençlerimizi namazlarından ve inançlarından uzaklaştırmaya sebep oluyor. Böyle etkinlikler örf ve adetlerimize uymuyor. Batman Belediyesinin güzel ve faydalı işler yaptığında seviniyor ve takdir ediyoruz fakat gençlerimizi böyle faydasız etkinliklerle ifsat etmelerini onaylamıyoruz. Batman'da fakir insan çok var. Batman Belediyesi bu fakirleri tespit edip konserlere verdiği parayı bunlara versin. İnşallah bu konserler en kısa sürede iptal edilir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=