Lütfen bekleyin..



Evi yanan mağdur aile için Umut Kervanından yardım çağrısı

31 Ağustos 2022, 13:00 - Okunma: 801

Batman Umut Kervanı, Batman’da çıkan yangında evlerinin yanması sonucu büyük bir mağduriyet yaşayan Önder ailesi için yardım çağrısında bulundu.

Yaklaşık 10 gün önce Batman merkeze bağlı Yenipınar (Keverzo) köyünde 5 nüfuslu Önder ailesine ait müstakil bir evde çıkan yangın nedeniyle evlerinin tamamı yanan ailenin neredeyse tüm eşyaları ise zarar görerek kullanılmaz hale geldi.

Evlerinin yanması sonucu büyük bir mağduriyet yaşayan Önder ailesini ziyaret eden Batman Umut Kervanından oluşan bir heyet, burada incelemelerde bulundu. Yangına ilişkin ev sahibi Abbas Önder ve ailesinden bilgi alan Umut Kervanı yetkilileri, yetkililere ve hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

“Bu ailemize hep beraber destek olalım”

Evi yanan mağdur aile için Umut Kervanından yardım çağrısı

Batman Umut Kervanı Gönüllüsü İsmet Ökmen

Batman Umut Kervanı olarak merkeze bağlı Yenipınar (Keverzo) köyünde bir evin yanmış olduğu haberi aldıklarını, evi yerinde incelemeye geldiklerini belirten Batman Umut Kervanı Gönüllüsü İsmet Ökmen, ailenin mağdur ve yardıma muhtaç olduğunu söyledi.

Ökmen, “Bize haber verilmesi üzerine köye gelip ailenin durumunu yerinde inceledik. Evi yanan aile mağdur ve perişan haldedir. Evleri yıkılma tehlikesiyle baş başadır. Evde çıkan yangında ailenin bütün beyaz eşyaları ve giyim eşyaları yanmıştır. Aile bu durum karşısında komşu ve yakın akrabalarının yanında kalmak durumunda kalmıştır. Bütün hayırseverlere çağrımız; bu ailemize hep beraber destek olalım, yardımlarımızı esirgemeyelim. Şimdiden yardımda bulunacak bütün hayırseverlere teşekkür ediyor Allah kendilerinden razı olsun diyoruz. ” dedi.

“Çıkan yangından bütün beyaz eşyalarım yandı”

Evi yanan mağdur aile için Umut Kervanından yardım çağrısı

Abbas Önder

Yangında neredeyse bütün beyaz eşyalarının yandığını, kalan diğer eşyaların ise kullanılmaz hale geldiğini belirten mağdur Abbas Önder, hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Önder, “Evli ve üç çocuk babasıyım. Yaklaşık 10 gün önce bilinmeyen bir sebepten dolayı evimiz yandı. Köyde günlükçü olarak tarlalara giderek geçimimi sağlıyorum. Evimiz yandığında biz evde yoktuk. Evin yandığını fark eden köylüler bizi aradı ve beraber yangını söndürdük. Yangını söndürdükten sonra jandarma evimize gelip tutanağını tuttu. Çıkan yangından bütün beyaz eşyalarım yandı. Yangından sonra diğer ev eşyaların ve elbiselerimizde kullanılmaz hale geldi. Yangından sonra her gün bir koşumuzda kalıyoruz. Maddi durumum yok, hayırseverlerden bana beyaz eşya ve diğer yardımlarda bulunmalarını rica ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=