Lütfen bekleyin..



BATÜ Rektörü Demir: Teknokent bilimsel çalışmalara fırsat sunacak

01 Eylül 2022, 13:45 - Okunma: 7238

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan ve şehrin önemli kurum, kuruluşlarının da paydaşı oldukları Batman Teknokent binasını ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Canalp’e Batman Teknokent’te yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Batman Teknokent’te üniversitenin akademik personelinin danışmanlığında yapılacak projelerin hem bölgenin hem de Türkiye’nin ARGE potansiyeline önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Rektör Demir, Batman Üniversitesindeki akademik personelin bilimsel çalışmalarını ticarileştirebilmelerine de fırsat sunacağını dile getirdi.

Batman Teknokent sayesinde Batman Üniversitesinin şehirle olan bağlarının da güçleneceğinin altını çizen Rektör Demir, Batman Teknokent’in, üniversite-sanayi iş birliğini sağlamaya, Türkiye için sürdürülebilir kalkınmanın unsurlarından birisi olmaya yönelik de bir girişim olduğunu vurguladı.

Beş bin metre kare kapalı alan olmak üzere yaklaşık 37 dönüm üzerine kurulan ve yönetim katı dışında 36 ofis, 6 laboratuvar ve 3 atölye bulunan Teknokent binasında incelemelerde bulunan Vali Ekrem Canalp, daha fazla proje çalışmasının yapılabilmesi için çalışma odalarının sayısının artırılması talimatını verdi.

Batman Teknokent’in tam teşekküllü şekilde faaliyete geçmesinin ardından bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirten Vali Canalp, Batman ve bölge gençlerinin fikirlerini projeye dönüştürebilmeleri için önemli bir bilim merkezi haline geleceğini söyledi.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=