Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman’da mahalle sorunları için vatandaşlarla görüştü

02 Eylül 2022, 22:10 - Okunma: 544

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, “Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip” projesi kapsamında merkez Petrolkent Mahallesi’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Mahalledeki bozuk sokak ve caddelerde vatandaşlarla bir araya gelip sorunları dinleyen HÜDA PAR heyeti, sorunların çözümü için mahallelinin taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR’ın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, sokaklarda tam kesilmeyen elektrik direklerinden dolayı zor anlar yaşadıklarını söyledi.

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunun HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, amaçlarının tespit edilen sorunların çözümüne katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.

“Bozuk olan sokak ve caddelerde incelemelerde bulunduk”

Mahalle sorunlarının tespitine yönelik çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Durmaz, “Çok yoğun geçen Petrolkent Mahallesi’ndeki programımız kapsamında, ikindi namazını camide kıldıktan sonra cami cemaatiyle bir araya geldik, mahallede yaşanan sorunları ve partimizden beklentilerini konuştuk. Ardından mahallede bozuk olan sokak ve caddelerde incelemelerde bulunduk, vatandaşlarla bir araya geldik. Temsilcilerimizin çıkardığı program doğrultusunda mahalledeki hasta, yaşlı, mağdur ve ihtiyaç sahiplerini evlerinde ziyaret ettik. Ayrıca mahalledeki esnafları da ziyaret ettik, esnaflarla son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntıları konuştuk. Ziyaret ettiğimiz parklarda görüştüğümüz gençlere partimizin misyonunu anlattık ve broşürlerimizi dağıttık. Son olarak da uyuşturucu kullanıldığı için mahalledeki vatandaşların rahatsızlık duyduğu metruk evlerde incelemelerde bulunduk.” dedi.

“Doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor”

Tam kesilmeyen elektrik direklerinin tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Durmaz, “Petrolkent Mahallesi’nde yapılan alt yapı çalışmalarından sonra bazı sokaklarda çukurlar oluşmuş. Mahallede elektrik hatlarının yeraltına alınmasından sonra elektrik direkleri kesilmiş ama tam kesilmediği için tehlike oluşturuyor. Tam kesilmeyen elektrik direkleri arabalar ve aynı zamanda yayalar açısından tehlike oluşturuyor. 2809, 2828’inci sokaklar başta olmak üzere bu sorun mahalledeki çoğu sokakta mevcuttur. Mahalleli, bir an önce elektrik direklerinin tam kesilmesini bekliyor. Yan mahallere çekilen doğalgaz hatları henüz bu mahalleye çekilmemiş, seneye geleceği söylenmiş. Bu konuda mahalleye gelmesi gereken doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar yapılmalıdır”

Kış gelmeden sorunların çözülmesi gerektiğini dile getiren Durmaz, “2824’üncü sokaktaki vatandaşlar kışın yağmur suyundan dolayı mağdur oluyor. Bu sokak başında tahliye ızgaraları yok, vatandaşlar daha önce de yetkililere talepte bulunmuşlar ama çözüm olmamış. Sokağa bir tahliye ızgarası yapılırsa bu sokaktaki vatandaşlarımızın sorunu çözülmüş olacaktır. İnternet altyapısının iyi olmaması sebebiyle mahalledeki öğrencilerin mağdur olduğu da heyetimize iletilen sorunlardandı. Geleceğimizin teminatı olan öğrenci kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için ivedi bir şekilde çalışmalar ortaya konulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Uyuşturucuyla mücadele devlet politikası haline getirilmelidir”

Gençlerin uyuşturucuya kurban edilmemesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, son olarak şunları söyledi:

“Parklar ve metruk evlerdeki uyuşturucu kullanımı ve artan hırsızlık olayları da mahalledeki vatandaşlarımızın en fazla şikâyet ettiği konuların başında gelmektedir. Bu iki konu da, vatandaşlarımızın en çok muzdarip olduğu konulardandır. Hırsızlık vakıaları ve artan uyuşturucu kullanımıyla mücadele devlet politikası haline getirilmelidir. Gençlerimizin uyuşturucuya kurban edilmesine müsaade edilmemelidir. Bizler parti olarak gençlerimizin değerlerine bağlı bir şekilde yetişmesi ve topluma faydalı bireyler haline gelmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ıslah ve ihya çalışmaları yapmaya ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=