Lütfen bekleyin..



Yazar Demir: Aile bağları ağır yaralar almış durumda

07 Eylül 2022, 10:37 - Okunma: 693

Aile bağlarının her geçen gün zayıfladığını, madde üzerine bina edilen ve temeli sağlam olmayan aile bağlarının dağılmakla karşı karşıya olduğunu belirten Yazar Arzu Demir, sevgi ve saygının ehemmiyetine dikkat çekerek önemli tavsiyelerde bulundu.

On yıllardır emperyalistlerin hedefinde olan ve toplumları ayakta tutan aile kurumunun önemine değinen Nisanur Dergisi Yazarı Arzu Demir, bu bağların her zamankinden çok daha fazla korunmaya ihtiyacın olduğunu söyledi.

Bugün toplumu ayakta tutan en önemli şeyin aile kurumu ve değerleri olduğunu vurgulayan Demir, bu değerlerin ciddi yara aldığına dikkat çekti.

Toplumları oluşturan en önemli birimin aile olduğunu, son yıllarda birçok etkenden kaynaklı aile bağlarının zayıfladığını vurgulayan Demir, “Maalesef bu birim ağır yaralar almış durumda ve birçoğu dağılmakla karşı karşıyadır.” dedi.

“Örümceğin evi gibi evler inşa edilmiş”

Maddi saikler üzerine bina edilen aile kurumunun, temeli sağlam olmadığı için ufak sıkıntılarda bile yıkılabildiğine işaret eden Demir, şöyle dedi:

“Kur’ani tabir ile örümceğin evi gibi evler inşa edilmiş ki, örümceğin evi en dayanıksız evlerdendir. Sebebi ise örümceğin, evini yaparken gayesinin onu korumak değil avlanmak olduğunu Allah’u Teâlâ Ankebut Suresi 41’inci ayette bize bildirmektedir.”

“İlişkiler karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde olmalı”

Ailelerin gerçek manada görevlerini yerine getiremediğini ifade eden Demir, “Günümüzde birçok zorluklarla kurulan aileler maalesef işlevlerini yerine getirememektedir. Evliliğe bir ibadet nazarıyla bakmak gerekir. Aile bağlarının güçlü olabilmesi için belli başlı kaidelere uymak gerekmektedir. Dikkat edilecek ilk unsur, eşlerin birbirleriyle olan ilişkilerinin karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde olmasıdır.” diye konuştu.

“Hazreti Hatice’nin saygısı Peygamberimizin sevgisini kazanmaya sebep oldu”

Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in Hazreti Hatice ile evliliğinin ailelere en güzel örnek olduğunu hatırlatan Demir, Hazreti Hatice’nin Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’e karşı saygısının Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in sevgisini kazanmaya sebep olduğuna dikkat çekti.

“Manevi saikler üzerine kurulu bu evlilik çekilen tüm sıkıntılara rağmen hiçbir zaman yara almamıştır” diyen Demir, Hazreti Hatice’nin vefatından sonra bile Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in eşini saygı ve sevgiyle andığını kaydetti.

“Hoşgörüyle çizilen duvarlar aşılmazsa sıkıntılara kapı aralanmayacaktır”

Eşlerin birbirlerinin zaaflarını iyi bilip ona göre birbirlerine muamele etmeleri gerektiğinin altını çizen Demir, şu tavsiyelerde bulundu:

“Herkesin etrafında ördüğü bir takım çizgisi ve hassasiyeti vardır ki, erkeklerin fıtratı ayrı, kadınların fıtratı ayrıdır. Eşlerin fıtratlarına uygun hareket etmeleri yine sorunları azaltacaktır. Hoşgörüyle çizilen bu duvarlar aşılmadığı taktirde eşler arasında sıkıntılara mahal vermeyecek, kapı aralamayacaktır.

Eşlerin birbirlerine ayırdıkları özel vakitlerin olması lazım. Bu vakitler eşler arasında muhabbetin oluşmasına sebeptir. Beraber içilen kahveler, çay saatlerinin olması, muhabbet saatlerinin olması, beraber yenilen yemekler bile muhabbet sofralarına dönüştürülebilir. Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) o yükün altında bile eşlerine vakit ayırmıştır.”

Son yıllarda eşler arasındaki en büyük uçurumu ise sosyal medyanın oluşturduğuna vurgu yapan Demir, çokça zaman geçirilen sosyal medyanın zararlarına dikkat çekti.

“Eşler zayıflayan bağları güçlendirmek için yeni adımlar atmalıdırlar”

Sosyal medyanın aile bağlarını hedef aldığını belirten Demir, “Dijital çağda yaşıyor ama Allah’ın bize vermiş olduğu en büyük nimetlerden biri olan zamanımızı heba etmekle birlikte hem evliliğimiz yara almakta hem de kulluğumuza aynı şekilde zarar gelmektedir. Bundan tüm hayatımız etkilenmektedir. Eşler ilişkilerini sürekli gözden geçirmeli, münasebetlerinin muhasebesini yapmalı, değişen zaman ve mekanlara göre bağı güçlü tutmak veya zayıflayan bağları güçlendirmek için yeni adımlar atmalıdırlar.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=