Lütfen bekleyin..



Mevsimlik tarım işçileri bunaltıcı sıcaklıkta 95 liraya çalışıyor

07 Eylül 2022, 12:05 - Okunma: 645

Batman’da kimileri çocuklarıyla, kimileri ise ilerleyen yaşlarına rağmen tarlalarda bunaltıcı sıcaklar altında çalışan mevsimlik tarım işçisi kadınlar, günlük 95 lira yevmiyeyle aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Batman’ın özellikle yazın kavurucu sıcağında sabahın erken saatlerinden öğlene kadar ürün toplayıp, çapa işi yaparak çalışan mevsimlik tarım işçileri, artan hayat pahalılığı nedeniyle düşük ücretle çalışmak zorunda kalıyor.

Aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla çalışmaya mecbur kaldıklarını belirten tarım işçileri, geçimin her geçen gün zorlaştığını ifade etti.

Yaşadıkları sıkıntıları İLKHA muhabirine anlatan tarım işçilerinden Nuriye Ayaz, sabah 04.00’te geldikleri tarlada 12.00’ye kadar çalıştıklarını söyledi.

Mevsimlik tarım işçileri bunaltıcı sıcaklıkta 95 liraya çalışıyor

Nuriye Ayaz

“Çaresizlikten çalışıyoruz”

Elma topladıklarını dile getiren Ayaz, “Güneş altında çalışıyoruz, işimiz çok zor. Çocuklarımızın rızkı ve kimseye muhtaç olmamak için çalışıyoruz. 4 çocuğum var. 95 TL yevmiyeyle çalışıyoruz. Geçim zorlaşmış. Ne yapsak da bir türlü toparlayamıyoruz. Artık insanlar çocuklarının karnını doyurmakta bile zorlanıyor. Çaresizlikten dolayı çalışıyoruz. Yoksa biz de evimizde oturmak isterdik.” dedi.

Mevsimlik tarım işçileri bunaltıcı sıcaklıkta 95 liraya çalışıyor

Saliha Öztürk

“Çocuklarımızın rızkı için çalışıyoruz”

Tarlada çalışan 7 çocuk sahibi tarım işçisi Saliha Öztürk, “Güneş altında olsa bile çocuklarımızın rızkı için çalışıyoruz. Sıcakta çalışıyoruz. Bazen elma topluyoruz, bazen de tarladaki otları temizliyoruz. Geçim zorlaşmış durumda. Bundan dolayı çalışmak zorunda kalıyoruz. Aile geçimine katkıda bulunuyoruz.” diye konuştu.

Mevsimlik tarım işçileri bunaltıcı sıcaklıkta 95 liraya çalışıyor

Elif Çetin

“Geçim çok zorlaşmış”

Yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışmak zorunda kaldıklarını belirten tarım işçisi Elif Çetin, “Okula giden çocuklarım için çalışıyorum. Maddi durumumuz yok. Bizim için çalışan kimse de yok. Sabahın 4’ünde kalkıp tarlada ailemizin geçimini temin etmek için çalışıyorum. Geçim çok zorlaşmış. Mecburiyetten dolayı çalışıyorum. Mecbur olmasaydık bu güneş ve sıcaklar altında ne işimiz vardı? Yevmiyemiz 95 TL’dir. 5 çocuğum var.” ifadelerini kullandı.

Mevsimlik tarım işçileri bunaltıcı sıcaklıkta 95 liraya çalışıyor

Fatma Çıdan

“Eşime destek olmak için çalışmak zorunda kalıyorum”

Aldıkları yevmiyenin kendilerine yetmediğini fakat çalışmaya mecbur olduklarını vurgulayan bir diğer tarım işçisi Fatma Çıdan ise şunları söyledi:

“Geçim çok zor olmuş durumda. Çocuklarımız için burada çalışıyoruz. 8 kişilik bir aileyiz. Eşime destek olmak için çalışmak zorunda kalıyorum. Yevmiyemiz 95 TL’dir. Yevmiyemiz azdır ama mecbur kaldığımız için çalışıyoruz. Sabah 03.30’da kalkıyorum, öğlene kadar çalışıyorum.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=