Lütfen bekleyin..



​Batmanlı kaportacılar işlerinden memnun değil

10 Eylül 2022, 14:41 - Okunma: 515

Sektör ziyaretleri kapsamında kaportacıları ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, zamlardan ve giderlerden dolayı kaportacıların piyasadan memnun olmadığını belirtti.

Her kesimden esnafın sorunlarını dinlemeye devam eden HÜDA PAR Merkez İlçe Teşkilatı, bu kez Şirinevler Mahallesi’nde bulunan oto kaporta ve boya ustalarını ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren kaporta ustaları, yaşanan ekonomik krizden dolayı işlerinin düştüğünü söyledi.

Kaporta tamircilerine yönelik yapılan ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, zamlara ve artan ürün fiyatlarına bir çare bulunması gerektiğini vurguladı.

"Kaportacılar piyasanın düzelmesini bekliyor"

Farklı sektörlere yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirten Durmaz, "Fark gözetmeden, ayırım yapmadan sektör ziyaretlerimiz devam ediyor. Bu doğrultuda sektör çalışanlarının sorun ve sıkıntılarını dinlemek için son ziyaretlerimiz kaporta tamircilerine yönelikti. Ziyaretlerde kendilerini dinlediğimiz kaportacılar, durumlarının iç açıcı olmadığını, son dönemdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı işlerinden memnun olmadıklarını dile getirdiler. Bazı günler siftah bile etmediklerini söyleyen kaportacılar, piyasanın düzelmesini beklediklerini ifade ettiler." dedi.  

"Masraflar katlanmış, giderler çoğalmış, ödemeler artmış"

Esnafın giderlerinin arttığına dikkat çeken Durmaz, "Ziyaret ettiğimiz kaporta ustalarının söylediklerinden de anlaşıldığı gibi masraflar katlanmış, giderler çoğalmış, ödemeler artmış, faturalar kabarmış, kira ve vergiler yükselmiş. Buna karşın gelirde bir artma söz konusu olmamış. Artan giderler kaportacıları zorda bırakıyor. Görüştüğümüz kaporta ustaları, eskiden bir araba tamir edip evlerine ekmek götürebildiklerini şimdi ise müşteri gelmediğinden dolayı araba tamir edemedikleri için geçim sıkıntısı yaşadıklarını söylediler." şeklinde konuştu.

"Kaportacılar zamlardan dolayı müşteriye fiyat vermekte zorlanıyor"

Tamircilerin müşterilere fiyat vermekte zorlandığını söyleyen Durmaz, son olarak şunları dile getirdi: "Kaporta tamircileri ürünlere ve malzemelere gelen zamlardan dolayı müşteriye fiyat vermekte zorlanıyor. Bunun için de iş yapamıyorlar. Piyasadaki birçok sektör çalışanları gibi kaporta tamircileri de işlerinden ve piyasadan memnun değiller. Malzemelere gelen zamlara bir çare bulunmasını ve geçirdikleri bu zor günlerden dolayı yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını talep ediyorlar."(İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=