Lütfen bekleyin..



Batman’da 2 bini aşkın çocuk namazla tanıştı

11 Eylül 2022, 19:25 - Okunma: 739

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğünce 7-10 yaş arası çocuklara yönelik yapılan 15 günlük "Hayat Namazla Güzeldir" programının final etkinliği gerçekleştirildi. Programlarla 2 binin üzerinde çocuk namaz eğitimini başarıyla tamamladI.

Batman’da iki haftalık eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve ilk kez namazla tanışan kız ve erkek çocuklar, aileleri ve hocaları eşliğinde programın düzenlendiği alana kadar yürüdü.

Yürüyüş esnasında "Namaz Müminin Miracıdır", "Namaz Cennetin Anahtarıdır", “Namaz İnsanı Kötülüklerden Alıkoyar” pankartları taşıyan çocuklar sık sık "Namaz Dinin Direğidir" sloganları attı.

Batman’da 2 bini aşkın çocuk namazla tanıştı

Yürüyüşün ardından küçük kız ve erkek çocuklar, Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Şerzan Kurt Parkı’ndaki programın final etkinliğine katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, namazın önemine dikkat çekti.

Batman’da 2 bini aşkın çocuk namazla tanıştı

Rıdvan Üzümcü

Üzümcü, namazı, Allah'ı unutmuş, cami, cemaat, Kur'an yolunu terk etmiş ve bundan dolayı her türlü bela ve musibete duçar olmuş bir toplumun kurtuluşunun tekrar namazla olabileceğini söyledi.

Amaçlarının kardeşliğin, huzur ve barışın camide, çocukların arasında başlayarak büyüyebileceğine ve gelişebileceğine inanarak çocukları camilerde namazla bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Üzümcü, bu programla bunu başardıklarına inandıklarını belirtti.

Ardından çocuklar tarafından oratoryo gösteriminin yapıldığı programda ilahi ve şiirler seslendirildi.

Batman’da 2 bini aşkın çocuk namazla tanıştı

“Namaz, insanı kötülüklerden korur”

Etkinlikte günün anlam ve önemine binaen Kürdçe bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, namazın dinin direği olduğunu ifade etti.

Namazın İslam’ın şiarlarından olduğunu belirten Altun, “Namaz imanın nişanesidir. Eğer ki din varsa namazda olması lazım. Namaz varsa demek ki din de vardır. Allah namazı bizlere farz kıldı. Dinin muhafazası için namazımıza sahip çıkmamız gerekir. Çünkü din cehennem azabından kurtuluştur. Din dünya ve ahiret huzurudur. Namaz, insanı fuhşiyattan ve kötülüklerden korur. Namaz, günahlara bir kalkan olur. Bugün sokaklarımıza bakıyoruz ve maalesef görüyoruz ki günahlarla dolmuş. Bu günahlar ancak temiz bir abdest ve kılınan namazla mümkündür. Dünya ve ahiret huzurunu istiyorsak namazımızı muhafaza etmeliyiz. Namaza karşı çok hassas olmalıyız.” diye konuştu.

Batman’da 2 bini aşkın çocuk namazla tanıştı

Molla Mehmet Ali Altun

Konuşmanın ardından programda kız ve erkek çocuklara temsili başarı belgesi verildi.

Batman’da 2 bini aşkın çocuk namazla tanıştı

Daha sonra namaz eğitimini tamamlayan çocuklar cemaatle 2 rekât şükür namazı kıldı.

Batman’da 2 bini aşkın çocuk namazla tanıştı

Program, yapılan dua ile son buldu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=