Lütfen bekleyin..



Okulların açılmasına öğrenciler kadar veliler de çok sevindi

12 Eylül 2022, 10:55 - Okunma: 1606

Yaz tatilinin ardından tekrar ülke genelinde okullar eğitim ve öğretime başladı. İlk ders zilinin çalındığı okullarda bir kez daha eğitime başlayan öğrenciler ve velileri sevinçlerini dile getirdi.

2022-2023 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Batman’da ilk ve ortaöğretim kurumlarında yaklaşık 170 bini aşın öğrenci bugün itibariyle ders başı yaptı.

Uzun zaman sonra yeniden okullarına kavuşan öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

İlk eğitim öğretim gününde çocuklarını yalnız bırakmayan veliler de üç aylık yaz tatilinin ardından tekrar okullarının açılmasını sevinçle karşıladı.

Okulların açılmasına öğrenciler kadar veliler de çok sevindi

Mine Dağ

“Biz de çocuklar kadar sevinçliyiz”

Çocukları kadar kendilerinin de heyecanlı olduklarını belirten öğrenci velisi Mine Dağ, “Uzun zamandan beri Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip okulunu istiyorduk. Kızım da bu okulu istiyordu. Çok şükür kazandı. İnşallah başarısı devam eder. Biz de okulların açılmasında çocuklar kadar sevinçliyiz. İnşallah başarılı olurlar. Allah yolarını açık etsin.” dedi.

Okulların açılmasına öğrenciler kadar veliler de çok sevindi

Münevver Işık

“Biz de çok mutluyuz”

Okulların açılmasına sevindiklerini ifade eden Münevver Işık, “Okulların açılması nedeniyle çocuklar çok mutludurlar. Biz de çok mutluyuz. Çocuklarımızın bu okula gelmelerini çok istiyorduk. Okulların açılışını heyecanla bekliyorduk. Çocuğumun ablası da burada okudu, gayet memnundu. Biz de memnun kaldık. Üç aydan sonra eğitime başladılar. Çocuklarımız Arapça, dini bilgiler de öğrenecekler diye ayrıca mutluyuz.” diye konuştu.

Okulların açılmasına öğrenciler kadar veliler de çok sevindi

İbrahim Yasak

“Okulların tekrar açılmasına sevinçliyiz”

Çocuğunu Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kaydettiren bir diğer öğrenci velisi İbrahim Yasak ise şunları söyledi:

“Okula baktım gördüm. Okul çok güzeldi. Öğretmenler yardımcı oluyordu. Anlayışlı davranıyorlardı, öğrencilerle ilgileniyorlardı. Bunun için çok sevinçliyiz. Öğrencilerimiz yeniden okula başlıyorlar. Öğrencim 9’uncu sınıfa geçti. Tekrar okulların açılmasına sevinçliyiz.”

Okulların açılmasına öğrenciler kadar veliler de çok sevindi

Amine Atay

Öğrenciler: “Okullar açıldığı için çok sevinçliyiz”

Uzun süre ayrı kaldığı okula yeniden başlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten öğrenci Amine Atay, “Okul açıldı, tekrar okulumuzdayız. Tekrar arkadaşlarımla bir arada olduğum için çok mutluyum. Yeni eğitim yılında, yeni öğretmenlerimizle beraber eğitim öğretimimize devam ediyoruz. Sınav senesi olduğu için biraz daha derslerime odaklı çalışacağım. Okulumuzda bize çok yardımcı oldu. Onlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Okulların açılmasına öğrenciler kadar veliler de çok sevindi

Fatma Zehra Yamaç

Okulların açılmasına sevinen öğrenci Fatma Zehra Yamaç, “Üç ay tatil vardı, eğlendim. Ama artık okullar açıldığı için okula başladım. Çok eğlenceli ve seviniyorum.” dedi.

Okulların açılmasına öğrenciler kadar veliler de çok sevindi

Sevda Akgül

5’inci sınıf öğrencisi Sevda Akgül, “Tatil üç aydı. Çok eğlendim, gezdim. Şimdi okulumuzda öğretmenimle beraber ders işleyeceğiz. İnşallah hafızlığa geçeceğim.” ifadesini kullandı.

Okulların açılmasına öğrenciler kadar veliler de çok sevindi

Fatma Rana Ekinci

Duygularını dile getiren bir diğer öğrenci Fatma Rana Ekinci ise şunları kaydetti: “Bu sene 5’inci sınıfa geçtim. Çok mutluyum, sevinçliyim. Okulumuz çok güzel. Okullar açıldığı için çok mutluyum.”(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=