Lütfen bekleyin..



Yeni konut alanlarının yapımını hızlandıracak projelerin hayata geçirilmesi talebi

13 Eylül 2022, 13:02 - Okunma: 541

Batman Tüm Emlakçılar Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada, şehre nefes aldıracak, yeni konut alanlarının yapımını hızlandıracak projelerin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Konut ve kira fiyatlarının aşırı yükselmesinin kurumlarda bekleyen dosyalardan kaynaklandığını ifade eden Değirmenci, “Başka illerde harıl harıl projeler uygulanırken biz de ise dosyalar halen masalarda bekliyor.” diye konuştu.

Bürokratik hantallık yüzünden konut fiyatları ve kiraların arttığını, inşaat sektörünün darbe aldığını ifade eden Değirmenci, “Çok sayıda kentsel dönüşüm projesi ve inşaat ruhsatının beklemede olması, imar çalışmalarının yavaş ilerleyişi Batman’a ciddi darbe vurdu.” dedi.

Değirmenci, yaşanan bu sıkıntılar yüzünden Batman’da ciddi konut sıkıntısının yaşandığını, bunun da kira ve konut fiyatlarındaki fahiş artışlara neden olduğunu belirtti.

Değirmenci, Batman Belediyesindeki imar çalışmalarının yavaş ilerleyişi, kentsel dönüşüm projelerinin beklemede olması, inşaat ruhsatlarındaki sıkıntılar gibi etkenlerin Batman piyasasına olumsuz bir etki bıraktığını söyledi.

“15 bin konuta ihtiyaç var”

Batman’da yılda en az 15 bin konuta ihtiyacın olduğunu ve konut sayısındaki ihtiyaç nedeniyle fiyatların sürekli arttığını belirten Değirmenci, “Türkiye’nin her ilinde kentsel dönüşüm projelerine ciddi destek veriliyor. Batman’da bu konuda sıkıntı var. Bu sıkıntılar giderilirse Batman rahatlar.” ifadesini kullandı.

“Konut fiyatları ve kiraların düşmesi belediyeye bağlıdır”

Batman Belediyesinin bekleyen projeleri ve talepleri hızlandırması durumunda konut ve kira fiyatlarının düşeceğini belirten Değirmenci şunları söyledi:

“Şu anda 3 yıldır imar çalışması devam edilen bölgeler imar çalışmasını bir an önce sonuçlandırılması gerekir. İmar çalışması sonuçlanması halinde bütün müteahhitler de rahatlar, kira fiyatları ve daire fiyatları da önemli derecede düşürülmeye sebep olacaktır. Eğer bu imar çalışması kısa zamanda bitmezse bu konut kira ve satışları krize doğru gidecektir.”

Değirmenci, kentin sivil dinamiklerinin bu konuda etkili olamamasının da bürokratik işlevin yavaş ilerlemesine mahal verdiğini kaydetti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=