Lütfen bekleyin..



Eczacılar gelecek korkusu yaşıyor!

14 Eylül 2022, 10:40 - Okunma: 3877

Her geçen gün maliyetlerin arttığını, masraflarını karşılayamayacak duruma geldiklerini belirten eczacılar, böyle devam ederse yılsonunda çoğunun çalışamayacak duruma geleceklerini söyledi.

Batman’daki eczacılar, kapanma korkusu yaşıyor. Eczanelerin yangın yerine döndüğünü belirten Batman Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, hükümetten kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı ile sık sık görüşmelerine rağmen sorunlarına çözüm bulunmadığını, kendilerinin sağlık sektörü kategorisinde sayılmadıklarını vurgulayan Bayhan, sorunlarına çözüm bulunmadığı takdirde çalışamaz duruma geleceklerini ve yılsonunda çok sayıda eczanenin kapanabileceğini ifade etti.

Taleplerine cevap verilmemesi halinde 16 Ekim’de Ankara’da Türkiye’nin dört bir tarafından 100 bine yakın eczacının katılacağı büyük bir miting yapacaklarını belirten Bayhan, yine de sorunlarının çözüme kavuşturulmaması durumunda kapanmaya gidecekleri uyarısında bulundu.

Yaşadıkları sorunları İLKHA muhabirine anlatan Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, Türkiye’de son yıllarda özellikle eczacılığın hiç olmadığı kadar büyük bir tehdit altında olduğunu kaydetti.

Eczacılar gelecek korkusu yaşıyor!

Batman Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan

“Eczaneler bugün yangın yeridir”

Ülkedeki ekonomik sıkıntılardan etkilenen meslek gruplarının başında eczacıların geldiğine işaret eden Bayhan, “Eczaneler bugün yangın yeridir. 2009’dan beri değiştirilmeyen bir ilaç fiyat kararnamesi vardı. Bundan bir ay önce bir kısmına rotasyon yapıldı, biraz değişim falan oldu ama hiçbir şekilde bizi tatmin etmedi.” dedi.

“Eczaneler ekonomilerini yürütemez hale geldi”

Eczane giderleri, masraflarının büyük oranda arttığına dikkat çeken Bayhan, “Eczanelerin bu süreç içerisindeki katma değeri maalesef 1,75’tir. Her şeyin zam aldığı bir yerde eczacılığa verilen 1,75’lik artı değer var. Bu da artık eczane ekonomilerini yürütebilme ihtimalinin kalmadığı anlamına gelmektedir.” diye konuştu.

“Eczanelerin büyük bir kısmı kredilere boğulmakta”

Eczanelerin kapanma tehdidiyle karşı karşıya olduğuna vurgu yapan Bayhan, şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye’deki 28 bin eczanenin en az yarısından fazlasının, bu şekilde devam ederse yılbaşını görememesinden korkuyoruz. Eczanelerin büyük bir kısmı kredilere boğulmakta, eczane açtığı zaman kredilerle boğuşmakta, yoktaki ilaçlardan kaynaklı hastayla karşı karşıya gelinmektedir. Sağlık Bakanımız başta olmak üzere sağlık otoriteleri, eczacılığı sağlık sınıfına maalesef hala almamışlar. Yapılan uygulamalar bunu gösteriyor.”

“16 Ekim’de Ankara’da eczacıların katılacağı büyük bir miting düzenleyeceğiz”

Haklarını aramak için miting düzenleyeceklerini belirten Bayhan, “Şu an bu ekonomik buhran eğer bu şekilde devam ederse 16 Ekim’de Ankara’da Türkiye’deki bütün eczacıların katılacağı büyük bir miting düzenleyeceğiz. 100 bin insanın katılmasını bekliyoruz. Burada da eğer amacımıza ulaşamazsak bu kez Türkiye genelinde eczane kapanışını yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Bize karşı negatif ayrımcılık yapılıyor”

Ayrımcılığa tabi tutulduklarını savunan Bayhan, konuşmasını sonunda şunları söyledi:

“Sorunun çözümü için bir kere ilaç kararnamesi kesinlikle eczacı lehine değiştirilmesi lazım. Kamuda çalışan eczacıların özlük hakları verilmesi lazım. Bugün eczacılar birinci derece sağlık sınıfındadır. Aile sağlık merkezleriyle aynı kategoridedir. Ama maalesef sağlık otoritelerinde bize karşı negatif ayrımcılık yapılıyor. Eczanelere acil bir can suyu verilecek bir paket hayata geçirilmesi lazım. Bunlar olmazsa ve eğer bu şekilde devam ederse biz bu işi yılbaşından itibaren yapamayacak noktaya geliriz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=