Lütfen bekleyin..



Başkan Demir: Eğitim Ve Tarıma Destekte Öncü Olduk

16 Eylül 2022, 11:36 - Okunma: 539

BATSO Başkanı Demir, “Batman’a eğitim ve tarım alanında önemli hizmetlerde bulunduk. TOBB bünyesinde Batman’a iki okul kazandırdık. Batman’da ilk olarak Sason çileğinin coğrafi tescil belgesini aldık ve Sason çileği dünyaca tanınan bir marka oldu.” Dedi.

İki dönemdir Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) başkanlığı görevini başarıyla ifa eden ve yeniden adaylığını açıklayan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BATMAN’IN İLK COĞRAFİ İŞARETİ: SASON ÇİLEĞİ

2018 yılında coğrafi işaret için Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Marka ve Patent Kurumu'na başvuru yapıp Batman'ın ilk coğrafi işareti olarak Sason Çileğini tescil ettirdi.

Sason’un Yeniköy köyünde 2007 yılında 15 dekarlık alanda 5 çiftçi ile tütün yetiştiriciliğine alternatif ürün olarak devlet desteğiyle çilek ekimine başlandığını belirten Başkan Demir, “2018 yılında Batman Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Sason Çileğine  ‘AB Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ alınması için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurduk. Yapılan başvurumuzun 2021 Haziran ayında onaylanmasıyla ‘Sason Çileği’ coğrafi işaret olarak tescillendi.” Şeklinde konuştu.

Başkan Demir, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), BATSO’nun müracaat ile üretimi yapılan özgün tarım ve gıda ürünlerini tescil etmek amacıyla 2018 yılında TRC3 Bölgesi Coğrafi İşaretler Projesi’ ne müracaat eden 14 üründen sadece Sason Çileğinin coğrafi işaret olarak tescillendiğini kaydetti.

BATSO'nun büyük emeği neticesinde, Sason Çileğinin coğrafi işaret olarak tescillenmesi ile Batman'a ait bir ürünün ilk defa dünya çapında bir markaya kavuştuğunu belirten Demir, “Çilek yetiştiriciliği Batman'ın ilk markası olarak tescillendi. Sason çileğinin ilçe ekonomisine katkısı 40 milyon lira civarındadır. 2007 yılında ekimine başlanan ürünün 14 Yıl sonra tescil almasının mutluluğunu yaşıyoruz. Batman’da ve bölgemizde tek coğrafi işaret olan Sason çileğinin, coğrafik belge almasının, gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

BATMAN’A İKİ OKUL KAZANDIRDIK

BATSO yönetiminin girişimleri sonucu TOBB bünyesinde Batman’a iki okul kazandırıldı

Başkan Demir, Batman eğitimi ve gençliğine hizmet ve iyi bir gelecek hazırlamak adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği düzeyinde girişim ve çalışma yaptıklarını ve bunun sonucunda TOBB bünyesinde Batman’a iki okul kazandırdıklarını kaydetti.

Batman’ın derslik ihtiyacına katkı sunmak amacıyla yapmış oldukları girişimlere değinen Başkan Demir, “Batman’ın derslik ihtiyacına katkı sunmak ve geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimize daha sağlıklı ve uygun eğitim ortamı sağlamak amacıyla TOBB nezdinde girişimlerde bulunduk. Girişimlerimiz sonucu 18 derslikli 1170 öğrencinin öğrenim gördüğü TOBB İlkokulu ve 16 derslikli 200 öğrenci kapasiteli TOBB Güzel Sanatlar Lisesi ile pansiyon ve spor salonunu Batmanlı öğrencilerin hizmetine sunduk.” İfadelerini kullandı.

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=