Lütfen bekleyin..



BATSO Başkanı Demir: “Öğrencilere Eğitim Bursu Ve Giyim Yardımında Bulunduk”

19 Eylül 2022, 12:30 - Okunma: 591

BATSO Başkanı Demir, sosyal sorumluluk bilinciyle birçok yardım organizasyonunda yer aldıklarını ve her yıl yüzlerce dar gelirli aile için giyim yardımı ve burs verdiklerini kaydetti.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

YÜZLERCE ÖĞRENCİYE GİYİM YARDIMI YAPTIK

Her yıl düzenli olarak yüzlerce öğrenciye giyim yardımında bulunduklarını belirten Başkan Demir, “Sosyal sorumluluk bilinciyle birçok yardım organizasyonunda yer aldık; Geleneksel olarak her yıl yüzlerce öğrenciye giyim ve kışlık mont yardımında bulunarak yardım elimizi kendilerinden esirgemedik.” Dedi.

Batman’ın merkez, ilçe ve köylerinde daha önceden tespit edilerek eğitim gören yüzlerce öğrenciye kışlık giyim yardımında bulunduklarını ve yardımlarının yeni dönemde de devam edeceğini belirten Başkan Demir, “Sosyal sorumluluk kapsamında Batman, ilçeler ve köylerde ikamet eden ancak maddi durumu yetersiz olan yüzlerce öğrencimize ulaşarak giyim yardımı yaptık. Bu sayıyı artırarak daha çok insanımıza ulaşmak da kararlıyız.” Şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VERİYORUZ

BATSO, Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan başarılı öğrencilere mesleki eğitim başarı bursu verdi.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası, proje paydaşlarıyla birlikte “proje okul” kapsamına alınan Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine merkezi sınav puanıyla yerleşecek  öğrencilere mesleki eğitim başarı bursu verdiklerini söyleyen Demir, “Batman Ticaret ve Sanayi Odası  ile Batman Ticaret Borsası, Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine merkezi sınav puanıyla yerleşecek  öğrencilere mesleki eğitim başarı bursu veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan ‘Mesleki Eğitim iş Birliği Protokolü’ ile Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘proje okulu’ kapsamına alındı. 4 yıllık eğitim süresince her eğitim ve öğretim dönemini kapsayacak şekilde yıl boyunca  9 ay süreyle burs desteği sağlanmaktadır. Burstan yararlanan öğrencilere Organize Sanayi Bölgelerindeki işletmelerde staj imkanı sunulacak olup, mezun olduklarında istihdamlarına öncelik sağlanmasına destek verilecektir.” Dedi.

Demir açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Her yıl proje okulumuzda okuyan başarılı öğrencilere burs ve stajyer öğrencileri bünyemizde çalıştırmaktayız. Pandemi döneminde uzaktan eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet yardımında bulunduk. BATSO olarak meslek sahibi gençlerin yetiştirilmesinde elimizden gelen tüm destekleri sağlıyoruz ve desteğe devam edeceğiz. Öğrencilerimizin eğitim-öğretim yılı boyunca aldıkları eğitimin hakkını verecekleri, emeklerin karşılığını alarak daha başarılı bir meslek hayatına atılmalarını temenni ediyorum. Yeni eğitim yılının da hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=