Lütfen bekleyin..



BATÜ akademisyenleri geleceğin üniversitelileri ile buluşuyor

20 Eylül 2022, 17:15 - Okunma: 3500

Batman Üniversitesi ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Akademisyen - Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü imzalandı.

Düzenlenen imza törenine Vali Ekrem Canalp ile Eşi Dr. Ayten Canalp, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve ortaokul-lise öğrencilerine gönüllü ders verecek üniversite akademisyenleri katıldı.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılını kapsayan ve gönüllülük ilkesine bağlı protokol ile üniversite akademisyenlerinin ortaokul-lise öğrencileriyle akademik bilgilerini, tecrübelerini paylaşmaları, öğrencilere rehberlik ederek rol model olmaları ve öğrencilerde farkındalık oluşturmaları amaçlanıyor.

Vali Ekrem Canalp, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından imzalanan protokol kapsamında üniversitenin farklı akademik birimlerinden 48 akademisyen ortaokul-lise öğrencilerine haftada iki saat gönüllü ders verecek.

İmza protokolünden sonra bir konuşma yapan Vali Canalp, akademisyenlerin öğrencilerle buluşmasının öğrencilerin hayatlarında çok önemli etkiler bırakacağının altını çizerek, bu buluşmalarda öğrencilerin daha üniversiteye gitmeden, üniversitenin kokusunu hissetmiş olacaklarını ve üniversitenin nasıl bir yer olduğu konusunda zihinlerinde çok önemli etkiler bırakacağını ifade etti.

Projenin gerçekleştirilmesinde üniversite akademisyenlerinin emeklerini çok değerli bulduklarını belirten Vali Canalp, öğrencilerle buluşan akademisyenlerin, öğrencilerin hayatlarında yarattıkları büyük değişimleri hissedeceklerini dile getirdi. Bu proje ile birlikte Batmanlı çocukların üniversite sınavına çok daha farklı bir motivasyonla çalışacaklarını ve tercih çıtalarını yükselteceklerini söyleyen Vali Canalp, projenin kazananının herkes olacağını vurguladı.

Batman Üniversitesinin kabuğuna çekilen bir üniversite olmadığını, üniversite dışında eğitim gören öğrencilerin de geleceğini düşündüğünü belirten Rektör Prof. Dr. İdris Demir, 2021-2022 eğitim-ögretim döneminde “Hayata Dokun Projesi” kapsamında kendisinin de derse girerek ortaokul ve lise öğrencileriyle bir araya geldiğini söyledi.

İmzalanan yeni protokol ile daha geniş kapsamlı buluşmaları gerçekleştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Rektör Demir, Batman Üniversitesinin eğitime yönelik birçok farklı konuda kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüttüğünün, yürütmeye de devam edeceğinin altını çizdi.

Rektör Demir, Batman ilinin eğitim noktasında aşamalar kat etmesi için tüm kurum ve kuruluşlara gerekli destekleri sunmaya devam edeceklerini dile getirdi. Protokolün hayata geçmesiyle birlikte gönüllü akademisyenlerimizin gösterdikleri vizyon ve fedakârlık sayesinde her öğrencinin hayatına dokunulacağını söyleyen Rektör Demir, bu buluşmalar ile ortaokul-lise çağındaki öğrencilerin ileride daha başarılı olacaklarına, hem Batman’ın hem de ülkenin geleceğine önemli katkılar sunacaklarına inandığını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise ortaokul ve lise öğrencilerinin protokol kapsamında akademisyenlerle bir araya gelmelerinin, onların bilgilerinden, tecrübelerinden faydalanmalarının öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatlarına önemli katkıları olacağını dile getirdi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=