Lütfen bekleyin..



Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Ekmen: Toplum yaşlılara gerekli saygıyı göstermeli

24 Eylül 2022, 10:49 - Okunma: 636

Her geçen yıl yaşlılara yönelik gereken saygı ve sevginin azaldığına şahit olduklarını belirten Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, toplumu bu konuda daha hassas davranmaya çağırdı.

Yaşlılara gereken saygının gösterilmemesinin üzüntü verici bir durum olduğunu ifade eden Ekmen, herkesin yaşlılara maddi, manevi destek olması gerektiğini vurguladı.

Yaşlılara hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini dile getiren Ekmen, “Hem inancımız gereği hem de kanun gereği insanlarımızdan özellikle yaşlı olanlara sahip çıkmak herkesin görevidir. Buna hassasiyet gösterilmesi gerekir. Fakat maalesef zaman zaman hem bazı kurumlarda hem de bazı yerlerde olsun yaşlılarımıza gereken saygı ve sevginin gösterilmediğine şahit oluyoruz. Bu da bizi çok derinden üzüyor.” dedi.

“Unutulmasın ki Allah uzun ömür verirse bir gün herkes yaşlanacak” diyen Ekmen, huzur ve refah içinde bir zaman geçirmeleri için yaşlılara maddi ve manevi herkesin destek olması gerektiğini kaydetti.

“Makam sahiplerinin yaşlılara sahip çıkması örneklik oluşturur”

Yaşlılara hürmet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Ekmen, “Makamlar gelip geçicidir. Kurumlarda çalışanlar makamlarına bakarak bir yaşlı gördükleri zaman onlara biraz daha hürmet göstermelidirler. Çünkü makamlar kimseye bir şey katmaz, kişiler makama bir şeyler katarlar. Kurum yöneticisi başarısıyla, hoş görüsüyle, iyi niyetiyle eğer vatandaşa ve yaşlılarımıza iyi davranırsa o makama bir şeyler katmış olur. Ellerinde yetki olanlar bunlara dikkat ederse, bu konunun ciddiyetine inanarak bunu yaparsa başkaları da onları örnek alacaktır.” diye konuştu.

“Toplum buna hassasiyet göstermeli”

Konuşmasının devamında Ekmen, “Umut ediyor ve Allah’tan diliyorum ki herkes bundan sonra yaşlılarımız konusunda biraz daha hassas, biraz daha dikkatli, biraz daha şefkatli ve merhametli davransın. Toplumun da buna hassasiyet göstermesi ve uyması lazım. Bu yüzden herkesin yaşlılarımıza saygılı, sevgili ve yardımcı olmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=