Lütfen bekleyin..



BATSO Başkanı Demir: “Elimizi Taşın Altına Koyduk”

27 Eylül 2022, 11:33 - Okunma: 2859

BATSO Başkanı Demir, pandemi sürecinde ilimiz STK’larıyla “Aşı İnisiyatifi Kurulu” oluşturduklarını ve Van, Elazığ ve İzmir depremzedeleri ile Cizre halkına gıda ve battaniye yardımında bulunduklarını kaydetti.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AŞI İNİSİYATİFİ KURULU OLUŞTURDUK

Pandeminin etkilerinin en yoğun hissedildiği ve aşı olma oranının düşük olduğu ilimizde BATSO öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Batman halkını Covid-19 salgınına karşı aşı olmaya teşvik amacıyla “Aşı İnsiyatifi Kurulu” oluşturduklarını belirten Başkan Demir, “Sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin de aralarında bulunduğu ‘Aşı İnsiyatifi Kurulu’ oluşturduk. Coronavirus aşısına duyarlılık sağlamak amacıyla ‘Tedirgin olma aşı ol’ sloganıyla basın açıklaması ve stantlar kurarak aşı konusunda vatandaşlara bilgilendirme yaptık ve bir aylık bir çalışma ile halkı aşı olmaya çağırdık.” Dedi.

Salgın sürecinde aşılama oranını arttırmak amacıyla kurdukları çadırda 15 günü aşkın bir süre nöbet tutarak halkı aşılamaya teşvik ettiklerine işaret eden Başkan Demir, “Sivil toplum kuruluşları yaklaşık bir ay ‘Aşı İnisiyatifi Kurulu’ olarak sahada olduk ve 15 gün çadırda nöbet tuttuk. Muhtarlar ile bir araya gelip mahallelerde çalışma yaptık. ‘TEDİRGİN OLMA AŞI OL’ sloganıyla tişörtler bastırılıp, virüsün etkilerini ve aşının faydalarının olduğu el broşürleriyle pandemi  süreci boyunca dağıtım yapıldı. Batman halkını aşı kampanyasına teşvik etmek için caddelerde stand kurulup tüm işletmelere ziyaret gerçekleştirerek bilgilendirme yapıldı. Bu sayede Batman Aşı kampanyasıyla Kırmızı'dan (RİSKLİ), Mavi'ye(RİSKSİZ) döndü” dedi.

 

DEPREM BÖLGELERİNE YARDIM ELİMİZİ UZATTIK

BATSO, Van, Elazığ ve İzmir depremzedeleri ile Cizre halkına gıda ve battaniye yardımında bulundu.

Van, Elazığ ve İzmir depremzedelerine gıda ve battaniye yardımı ulaştırdıklarını belirten Başkan Demir, “Elazığ’da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yardım kampanyası başlattık. Elazığ ve Malatya ile İzmir’de yaşanan depremler sonrasında TOBB ve odamız koordinasyonunda yardım kampanyası başlattık. Ayrıca Marmaris yangınlarında yanan ormanları yeniden yeşertmek için fidan desteğinde bulunduk.” Dedi.

Sosyal sorumluluk bilinciyle birçok yardım organizasyonunda yer aldıklarına dikkat çeken Başkan Demir şöyle konuştu: “Bölgemizde yaşanan sıkıntılardan ve gerginlikten dolayı mağdur duruma düşen Şırnak ve Cizre halkına gıda ve temel ihtiyaç malzemesi gönderdik. Yardımları Cizre Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla vatandaşlara dağıttık. Batman Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplumsal sorumluluğumuz ve duyarlılığımız gereği böylesi dayanışma örneklerinin olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede yardıma muhtaç olan ailelerin bir nebzede olsa yaralarını sarmaya çalıştık.”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=