Lütfen bekleyin..



Batman'da "Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite" sempozyumu başladı

28 Eylül 2022, 15:30 - Okunma: 1807

Batman Üniversitesinde "Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite" Temalı Uluslararası Batman Sempozyumu gerçekleştirildi.

Merkez kampüste gerçekleştirilen sempozyuma, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, akademisyenler, öğretim üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ile öğrenciler katıldı.

28-29 Eylül tarihlerini kapsayacak olan sempozyumunda Batman Valisi Ekrem Canalp ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir birer konuşma yaptı.

Her şeyin temelinde stratejik planlama olduğuna dikkat çeken Vali Canalp, stratejik planlama ile doğru başlangıçla doğru sonucun elde edildiğini söyledi.

"Doru başlangıç, doğru neticeye götürür"

Canalp, "Eğer stratejik bir plan yaparsanız ki şu anda sempozyumun da temeli Batman'ın stratejik planının hazırlanmasına zemin teşkil edebilmektir. Birinci madde, çok doğru tespitlerden yola çıkmaktır. Doğru tespitlerle yola çıkarsanız her şeyi halledebilirsiniz. Ama yapmış olduğunu tespitler yanlış olursa, sonraki bütün doğru çalışmalar, doğru sonuçlara iletmez. Dolaysıyla ilk başlangıç noktamız mutlaka doğru tespitleri yapmak ve yapacağımız bütün projeksiyonumuzu da bu doğru tespitler üzerinde inşa etmektir." ifadelerini kullandı.

"Batman'ın stratejik planını 1 milyon nüfusa göre hazırlayacağız"

Batman'da

Batman Valisi Ekrem Canalp

"Batman iller arasındaki yaşam endeksinde ve çalışma hayatında Türkiye'nin 81 vilayetinin içerisinde sonuncuysa yapmamız gereken farklı şeyler var demektir.' diyen Canalp konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim de paradigmayı değiştirecek işler yapmamız gerektiği anlamına geliyor. Batman 1990 yılların başına kadar gerçekten de Türkiye'de sanayi alanında ve ekonomik gelişme alanında örnek gösterilecek atılımların yaşandığı bir kent olmuştu. Yalnız 90'lı yıllardan sonra gelişme ilerlemedi. Bizler Batman'ın stratejik planını hazırlayacağız. Batman bir petrol kentidir. 10 haneli bir köyden bugün kenttin nüfusu 500 bine yaklaşmışsa bu petrol sayesindedir. Şu anda şehrin yeni imar planını yapmaktayız. Yeni imarı 500 bin nüfusa göre değil ilerde 1 milyonluk kent nüfusuna göre yapıyoruz."

"Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önem veriyoruz"

Batman'da

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir

Her zaman bilime önem verdiklerini ve bu önemi daha da ileriye taşıyacaklarını ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, "Üniversitemiz, bilimsel bir kuruluş olmanın gereği olarak bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönelik desteğini sürdürmektedir. Batman Üniversitesinin bu doğrultudaki felsefesi, üretilen bilginin teoride kalmasına müsaade etmeden onu ülkemizin dört bir yanında kullanılmak üzere ihtiyaç duyan herkese taşımaktır. Bu amaçla ülkemizin her türlü kalkınma ve ilerleme çabasına aktif olarak katkı sunma arzusunda olan Batman Üniversitesinde son bir ayda onlarca kongre, sempozyum, çalıştay ve konferans gerçekleştirilmiştir. "dedi.

"Üniversitemizde yapılan yayınlar yetki bağlamında dünya ortalamasını yakalamıştır"

Demir, "Üniversitemizde yapılan yayınlar yetki bağlamında dünya ortalamasını yakalamış olup Uluslararası Akademik Endekslerce bu durum tescil edilmiştir. Farklı akademik birimlerimiz Batman ve çevresinde yapılan araştırmaların yanında, ülkemizin farklı noktalarında ihtiyaç duyulan bilimsel faaliyet ve çalışmalara da destek olmaktadırlar. Kentlerin aynası üniversiteleridir. Üniversitelere yönelik en büyük beklenti ülke kalkınmasının yanında içlerine konulan kentleri tıpkı bir lokomotif gibi peşlerine takıp sürükleyerek ilerletmelidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=