Lütfen bekleyin..



Batman Arı Yetiştiriciliği Birliğinden arı yetiştiricilerine çağrı

29 Eylül 2022, 10:16 - Okunma: 276

Batman Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Çetin Doyar, kentte arıcılık faaliyetlerinde bulunan ve henüz üye olmayan herkesin her türlü imkân ve fırsatlardan faydalanmaları için Birliğe bir an önce kaydolmaları çağrısında bulundu.

Birlik çatısı altında daha güzel, verimli faaliyetler yapacaklarını belirten Doyar, Birliğin arı yetiştiricilerine önemli imkân ve fırsatlar sunacağını söyledi.

Arıcıların emeklerinin karşılığını almalarını istediklerini vurgulayan Doyar, bu yüzden güçlü bir Birliğe ihtiyacın olduğunu kaydetti.

Arıcıları bir çatı altında toplamak, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları giderebilmek için Arı Yetiştiriciliği Birliğini kurduklarını belirten Doyar, “Türkiye’nin neredeyse tüm ilinde Arı Yetiştiriciliği Birliği varken Batman’da bir birliğimiz yoktu. Biz arıcılar bu eksikliği fark ettik. Bu nedenle girişimlerde bulunup Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli belgeleri gönderdikten sonra Batman’ımızda da Arı Yetiştiriciliği Birliğimizi kurmuş olduk. Tabi bu zaman diliminde Batman’da Arı Yetiştiriciliği Birliği olmadığı için yetiştiricilerimiz Siirt’teki Birliğe kaydoldu.” dedi.

Batman Arı Yetiştiriciliği Birliğinden arı yetiştiricilerine çağrı

Batman Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Çetin Doyar

“Arıcılarımız bir çatı altında, her türlü imkândan yararlanma fırsatı bulacaklar”

Batman genelinde arıcılık faaliyetlerinde bulunan tüm herkesin Batman Arı Yetiştiriciliği Birliğine kaydolmalarını isteyen Doyar, şöyle devam etti:

“Arıcılarımızın kendi memleketlerindeki Birliğe kaydolmalarını istiyoruz. Batman’da yapılacak tüm arıcılık faaliyetlerimize arıcılarımız dâhil olacak. Birlik olarak Batman’da florası, çiçeği, balı güzel olan yöremizde arıcılarımızın emeklerinin karşılığını almalarını istiyoruz. Arıcılarımız bir çatı altında bir araya geldiklerinde her türlü imkândan yararlanma fırsatı bulacaklar. Birliğe üye olmayan tüm arıcılarımızı Birliğe kayıt yaptırmalarını bekliyoruz. Birlik çatısı altında daha güzel, verimli faaliyetler yapılacağına inanıyoruz.”

“Arıcılarımızı Birliğimize davet ediyoruz”

Birliğin arıcılara çok güzel imkan ve faydasının dokunacağına işaret eden Doyar, “Arıcılarımızın ferdi olarak yapamadıkları birçok faaliyet Birlik çatısı altında yapılabilir. Damızlık ana arı yetiştiriciliği, seminer gibi eğitimler, yüksek yaylalarda konaklama imkânlarının sağlanabilmesi, arıcılarımıza kredi temin etmek, şeker temini sağlama ile birlikte birçok sorun ve sıkıntıları birlikte halledeceğimize inanıyoruz. Bu yüzden güçlü bir birliktelikle arıcılarımızı Birliğimize davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=