Lütfen bekleyin..



Batman’da kariyer günleri etkinliği düzenlendi

30 Eylül 2022, 12:19 - Okunma: 1731

“TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Teknik Destek Projesi” kapsamında Batman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliği başladı.

Etkinliğin açılış törenine, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Teknik Destek Projesi’nin amacının kaliteli eleman yetiştirerek niteliklerini artırmak dolayısıyla istihdam edilebilirlik oranını da yükseltmek olduğunu söyledi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi olarak hem bölgedeki gençlerin hem de öğrencilerin istihdamlarını sağlamaya, meslek hayatlarında başarılı bir kariyer elde etmeleri için gerekli çalışmaları yapmaya ve her türlü akademik desteği sunmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Öğrencilerin akademik yeterliliklerini artırmak ve onları geleceğe donanımlı bireyler olarak hazırlamak amacıyla üniversitede Sektör-Öğrenci Buluşmalarının başlatıldığını belirten Rektör Demir, bu buluşmalarda, öğrencilerin sektör ve iş hayatı ile ilgili merak ettikleri konulara açıklık getiren sektördeki uzman kişilerin, öğrencilere başarılı kariyer tecrübelerini anlatarak onların geleceğe hazırlanma motivasyonlarına cesaret verdiklerini vurguladı.

Başarılı bir kariyere sahip olmak için büyük çaba ve gayret sarf edilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Demir, nitelikli bir kariyere ulaşmak için azmedilmesi, fedakârlık ve sabır gösterilmesinin önemine değindi.

Kariyer hedeflerini belirlerken kısa ve uzun vadeli kariyer hedefleri oluşturulması gerektiğini belirten Rektör Demir, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Kendinizi çok iyi tanımalı neleri başarıyla yapabildiğinizi, neleri yapamadığınızı ve hedeflerinize ulaşmak için hangi becerilere ihtiyacınız olduğunu tespit etmelisiniz. Yaşadığınız toplumda nasıl bir etki yaratmak, topluma nasıl bir katkı sağlamak ve hangi alanlarda farklılık yaratmak istediğinizi belirlemelisiniz. Tüm bunların yanında başarılı bir kariyere sahip olmak istiyorsanız dakik olmalı, erken uyanmalı, işe zamanında başlamalı ve zamanı boşa harcamamalısınız. Mutlaka bir iş etiğine sahip olmalısınız çünkü bir iş etiğine sahip olmak öz saygınızı, özgüveninizi artırmanın yanında yaptığınız işe olan inancınızı da pekiştirir. Çalıştığınız iş yerinde uzlaşmacı, çözüm odaklı fikirler üretmeli ve beyninizi daima pozitif yönde çalıştırmalısınız. Öğrenmeye açık olmaya, kendinizi doğru şekilde ifade etmeye ve ihtiyaç duyan herkesle bilgilerinizi paylaşmaya gayret etmelisiniz. İşinizi aksatacak, yavaşlatacak bahanelerden uzak durmayı, üşengeç olmamayı alışkanlık haline getirmelisiniz. En önemlisi de çalışacaksınız, çalışacaksınız, çalışacaksınız.  Unutmayın başarılı, verimli ve uzun vadeli kariyer hedefine ulaşmanın yolu, bu özellikleri ruhunuzda ve bedeninizde bir araya getirmek ve doğru şekilde kullanmaktan geçer.”

Öğrencilerin ilgi gösterdiği etkinliğe, Türkiye’nin farklı illerinden katılan 60 sektör temsilcisi, kurdukları tanıtım stantlarında kariyer ve istihdam olanaklarıyla ilgili bilgiler sunarken girişimciler de iş kurma fikirlerini hayata geçirirken karşılaştıkları zorlukları ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=