Lütfen bekleyin..



BATSO Başkanı Demir “Güçlü Bir Batman Lobisi İçin Çalışacağız”

04 Ekim 2022, 11:20 - Okunma: 417

BATSO Başkanı Demir, Batman’ın gelişimi ve sorunların çözümü noktasında ‘Batman Lobisi’ni daha güçlü ve aktif hale getirmek için oda, STK’lar ve Kent Konseyi ile çalışacaklarını ve Batman Tanıtım Ajansı’nın kurulması için çalışacaklarını kaydetti.

BATSO Başkanı Demir, Batman’ın gelişimi ve sorunların çözümü noktasında 2017’de çalışmasını başlattıkları ‘Batman Lobisi’ni daha güçlü ve aktif hale getirmek için oda, STK’lar ve Kent Konseyi ile çalışacaklarını ve Batman Tanıtım Ajansı’nın kurulması için çalışacaklarını kaydetti.

Mavi pusula ile seçime girecek olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, yeniden seçilmesi durumunda yapacağı hizmet ve projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2017 yılında 20 oda ve meslek örgütü ile bir araya gelerek, ‘Batman Lobisi’ kurulması için çalışma başlattıklarını hatırlatan Başkan Demir, “BATSO öncülüğünde çok sayıda oda ve STK olarak ‘Batman Lobisi’ için bir araya geldik ve BATSO çatısı altında sekretarya oluşturduk.” Dedi.

Lobinin amacının kente hizmet, sorunların çözümü ve şehrin çıkarlarına hizmet olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Lobinin hedefinin, ildeki işsizlik, sanayi, eğitim, sağlık vs. konularda kurumların Batman için yapması gerekenleri ve çözüm önerilerini rapor haline getirerek, hükümet ve devletin yetkili kurumlarına ulaştırmaktır.” Şeklinde konuştu.

Batman lobisinin önemli unsurlarından biri olan Kent Konseyi’nin uzun süre sonra Ağustos 2020’de tekrar aktif hale geldiğini ve yapılan olağanüstü genel kurulda kendisinin başkanlığa seçildiğini belirten Başkan Demir, “Kentin sorunlarını yakinen biliyorum. Kent konseyinde önemli çalışmalar yürüttük. Konuşmak için değil iş yapmak için yola çıktık.” Diye konuştu.

Seçim sonrası güçlü bir lobi çalışmasına hız vereceklerini dile getiren Başkan Demir, “Kent Konseyi ve ‘Batman Lobisi’ Batman dinamiklerini harekete geçirecektir. Batman'ın sorunlarının tek bir kurum ve kişi ile çözülemeyeceğinden bu lobi çalışması ile şehrin çıkarı ve sorunların çözüm önerilerini ortaya koyup ciddi girişimlerle mücadele vermeye devam edeceğiz. Bu lobi çalışması ile ortak bir platform çatışı altında Batman sahiplenilecek.” Dedi.

2017’de temelini attıkları lobi çalışmasının kentin birçok can alıcı sorunu noktasında inisiyatif aldığına değinen Başkan Demir, “Batman’ın önemli birçok sorunu karşısında elimizi taşın altına koyduk. Pandemi sürecinde halkı aşı olmaya teşvik etmekten, plazma kan teminine kadar birçok konuda gayret gösterdik. Uçak seferleri sıkıntısı karşısında oda ve STK’lar ile birlikte geniş kapsamlı basın açıklaması yaparak, sorunun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunduk.” İfadelerine yer verdi.

BATMAN TANITIM AJANSI’NI KURACAĞIZ

Batman’ın tarihi ve turistik mekânlar ile doğal yaşam alanlarının dünyaya tanıtılması amacıyla Batman Tanıtım Ajansı’nın kurulması için çalışacaklarına işaret eden Başkan Demir, “Batman’ın kültürel zenginliklerini, doğal ve turistik duraklarını, tarihi varlıklarını ön plana çıkaracak ve tanıtımını yapacak bir tanıtım ajansını valiliğimiz, turizm, seyahat ve gastronomi sektörlerimizle koordineli bir biçimde kurmayı amaçlıyoruz. “ dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=