Lütfen bekleyin..



Eczanelere grip aşısı ulaştı, peki kimler aşı olmalı?

06 Ekim 2022, 12:25 - Okunma: 3958

Beklenilen grip aşısının eczanelere ulaştığını belirten Batman Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, kış aylarını rahat geçirmek isteyen ve özellikle yaşlı, kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların grip aşısını yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Şu an tüm eczanelerde e-reçeteyle aynı gün grip aşısının hastalara ulaşmaya başladığını ifade eden Eczacılar Odası Başkanı Bayhan, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, yeterli oranda grip aşısının bulunduğu bilgisini paylaştı.

Grip ile birlikte salgın hastalığına da karşı koruyucu etkisi olması nedeniyle risk grubunda olsun olmasın tüm vatandaşların grip aşısını olmasında faydanın olduğuna dikkat çeken Bayhan, grip aşısının fiyatının ise 243 TL olduğunu aktardı.

Türkiye’ye grip aşısının geldiğini dile getiren Bayhan, Sağlık Bakanlığı tarafından ecza depolarına grip aşılarının ulaştırıldığını kaydetti.

“65 yaş üstündekiler aşılarını yapmalı”

Vatandaşların aile hekimlerine ve eczanelere gidip aşılarını alabildiğini söyleyen Bayhan, “Yeterli oranda da grip aşılarımız mevcuttur. Her yılın eylül, ekim ve ocak aylarına kadar kronik hastalarımız, 65 yaş üstü, risk kategorisinde bulunanlar ve herhangi bir risk kategorisinde bulunmayan vatandaşlarımız da grip aşılarını yapabilmektedirler. Özellikle bağışıklık sistemi kötü olan 65 yaş üstündeki bütün vatandaşlarımız bu süreçte grip aşısını yapması lazım.” diye konuştu.

Eczanelere grip aşısı ulaştı, peki kimler aşı olmalı?

Batman Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan

Kimler grip aşısını alabilir?

Bayhan, grip aşısı yapmak isteyen vatandaşların izlemesi gereken yolu şu şekilde anlattı:

“Başta e-nabızda enflüanza bölümünde bir puanlama sistemi var. Vatandaşlarımız uygun puana sahip olup olmadıklarını oradan görebilirler. Veyahut aile hekimlerine gidip o puana sahip olup olmadıklarını öğrenip e-reçeteyle eczanelerden uygunluk varsa aşısını almaktadır. Bunu da 65 yaş üstü ve kronik hastalar oluşturmaktadır. Bu grupta yer aldığı halde puanlaması tutmayan vatandaşlarımız aynı şekilde aile hekimlerine gidip e-reçete yazma puanına sahipse yine e-reçetesini yazar ve eczaneye gelir, ücreti karşılığında grip aşısını alabilmektedir.”

“Ücret karşılığında bu aşılar da alınabilecek”

Yeni grip aşılarının daha olduğunu vurgulayan Bayhan, “Türkiye’de bu sene vaxigribin yanında bir de influcid diye bir grip aşımız daha var. Bu ay içerisinde nasıl temin edileceği noktasında kuralları belirlenecek. Muhtemelen geçen sene olduğu gibi herhangi bir risk grubunda olmadığı halde kişi, TC kimlik numarasıyla birlikte eczaneye başvurduğu zaman kendi ücreti karşısında grip aşısını alabilecektir.” dedi.

“Aşının fiyatı 243 TL”

Özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan tüm vatandaşların grip aşısını yaptırmaları tavsiyesinde bulunan Bayhan, şöyle dedi:

“Şu an tüm eczanelerimizde grip aşısı e-reçeteyle aynı gün hastalarımıza ulaşmaktadır. Grip aşısının fiyatı 243 TL’dir. 65 yaş üstü ve kronik hastaların tümü grip aşısını olması lazım. Çünkü pandemiden yeni çıktık. Pandemiden kaynaklı bağışıklık sistemindeki deformasyonlar bir hayli fazla. Bu döneme pandemi sonrası ilk grip aşısı diyebiliriz. Bu nedenle risk grubunda olsun olmasın tüm vatandaşların grip aşısını olmasında fayda vardır.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklam..
Son zamanlarda bağırsak kanserinde ciddi oranda artış yaşandığını belirten ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=