Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR'dan "6-8 Ekim" mesajı: Halkın İslami kimliğini söküp atmaya kimsenin gücü yetmeyecektir

08 Ekim 2022, 19:36 - Okunma: 461

HÜDA PAR, 6-8 Ekim mesajında, "Halkın İslami kimliğini söküp atmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizler bu yolda nice bedel ödemek zorunda kalsak da bu mücadeleyi meşru vasıtalarla sürdüreceğiz." ifadelerini vurguladı.

HÜDA PAR Genel Merkezi, PKK/HDP'lilerin 6-7 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır'da Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş olmak üzere bölgede birçok dindar insanın katledilmesinin 8'inci yıldönümünde yazılı bir mesaj yayımladı.

Açıklamada, "Kobani’deki savaşı bahane ederek güç yetirebildikleri her yerde katliam yapmaları için sokağa davet edilen vahşiler,2014 yılının Kurban Bayramını kana ve gözyaşına boğdular. Mayasında İslam düşmanlığı bulunan PKK canileri, DAİŞ bahanesiyle özellikle dindar sivillere ve İslamî sivil toplum kuruluşlarına onlarca yerleşim yerinde eş zamanlı olarak benzer saldırılar gerçekleştirdiler." denildi.

"Aziz şehitlerimizi de onların katillerini de asla unutmayacağız"

Sergilenen vahşetin benzerine tarihin hiçbir döneminde rastlanılmadığına dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kobani ve benzeri yerlerdeki katliamlardan kaçan mazlumlara kurban eti dağıtan iyilik elçileri de kurban olarak seçildiler. 50’ye yakın can kaybının yaşandığı olaylarda özellikle 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadeti zalimlerin maskesini yama tutmayacak şekilde parçalamış ve çirkin yüzlerini o zamana kadar görmek istemeyenlere de göstermiştir.

Topluma kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir getirisi olmayan köhnemiş ideolojisini hâkim kılmak isteyen PKK, muhalif bir sese, harekete ve veya oluşuma tahammül etmediğini geçmişte göstermiş bugün de göstermektedir. Tehdit ve korkuyla sindiremeyeceğini çok iyi bildiği İslami yapıları imha ederek yol alabileceğini sanan PKK, devlet içinde yuvalanmış ve kendisiyle aynı merkezlerden emir, talimat ve yardım alan FETÖ ve benzeri kirli odakların her türlü imkân ve zemini hazırladığı 6-8 Ekim’de bile bunu başaramamıştır. Allah’ın yardımıyla, hiçbir zaman da başaramayacaktır. 

Halkın İslami kimliğini söküp atmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizler bu yolda nice bedel ödemek zorunda kalsak da bu mücadeleyi meşru vasıtalarla sürdüreceğiz. Aziz şehitlerimizi de onların katillerini de asla unutmayacağız.

Bu vesile ile 6-8 Ekim 2014 olaylarında tarihte bir benzeri olmayan vahşetle katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını şehadetlerinin 8. yıldönümünde rahmetle ve özlemle yâd ediyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=