Lütfen bekleyin..



BATSO Başkanı Demir’den “Seçim Sonuçları” Açıklaması

11 Ekim 2022, 21:33 - Okunma: 627

Mavi pusula ile seçime giren Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, seçim sonuçları ve seçim kuruluna yapılan itirazlar ile ilgili açıklama yaptı.

Cumartesi günü yapılan seçimlerde 3 grubu aldıklarını ve bir grupta da oyların eşit çıktığını hatırlatan Başkan Demir, “ 08.10.2022 tarihinde gerçekleşen Batman Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde 7 meslek grubunun ilçe seçim kurulunun kesinleşmiş kararıyla seçime katılmayı hak kazanan 4 bin 281 firma olmuştur. Seçime katılmaya hak kazanan bu 4 bin 281 firmamızdan 3 bin 457’si sandık başına giderek oylarını kullanmışlardır. Bu oylardan 3bin 414’ü geçerli sayılırken, 43’ü ise geçersiz sayılmış ve seçime katılım oranı yüzde 80 olarak gerçekleşmiştir.” Dedi.

Kullanılan ve geçerli kabul edilen 3 bin 414 oyun seçime katılan 4 başkan adayının renklerine göre oy dağılımı ile ilgili bilgi veren Başkan Demir, “Mavi Pusula: 1245 oy alırken, Sarı Pusula 916 oy, Kırmızı Pusula 881 oy ve Beyaz Pusula da 372 oy almıştır. Bu sonuçlara göre en yakın başkan adayına 329 oy farkla seçimi bitirdik.” Diye konuştu.

4 başkan adayından 3’ünün kendi sandıklarında seçilemediğine dikkat çeken Başkan Demir şu ifadelere yer verdi: “Seçime katılan 4 başkan adayından 3’ü sandıklarından seçilemezken, Mavi renkle 1. Grupta başkan adayı olarak katıldığım seçimde ben Abdulkadir Demir olarak en yakın rakibime 97 oy farkıyla seçimi kazandım.”

Başkan Demir son olarak 7 meslek grubundan sonuçlanan 6’sının sandık dağılımı ve sonuçları açıkladı: “Mavi Grup: 3 sandık yüzde 50, Kırmızı Grup: 2 sandık, Sarı Grup: 1 sandık ve Beyaz grup hiçbir sandık alamamıştır. Bu sonuçlara göre MAVİ grup tek başına sandıkların yüzde 50’sini kazanırken, diğer 3 grubun toplamı yüzde 50 olmuştur…”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=