Lütfen bekleyin..



Halk, ölümlü kazaların yaşandığı tren rayları üzerinde önlem alınmasını istiyor

13 Ekim 2022, 13:35 - Okunma: 575

Yaklaşık 3 bin öğrencinin öğrenim gördüğü çok sayıda okulun bulunduğu güzergâh üzerindeki raylarda herhangi bir üst geçidin olmamasının kazalara davetiye çıkardığını belirten çevre sakinleri yetkililerden çözüm bekliyor.

Batman merkez Çamlıtepe ve Gültepe Mahalleleri arasında bulunan tren raylarını, 3 bine yakın öğrencinin yanı sıra mahalle sakinleri de geçiş yolu olarak kullanmak zorunda. Çünkü güzergah üzerinde karşıdan karşıya geçmek için ne bir üst geçit ne de alt geçit bulunmuyor.

Raylar üzerinden her gün binlerce öğrenci ve vatandaşın geçmesi olası tehlikelere davetiye çıkarıyor. Yakın zamanda ölümlü kazaların da yaşandığı Batman'da, mahalle sakinleri yetkililerin bu sorunun giderilmesi için çözüm bulması talebinde bulunuyor.

Yaşadıkları mağduriyeti İLKHA'ya anlatan mahalle sakinleri, yetkililerden bu sorunların giderilmesi çağrısında bulundu. Mahaller sakinleri, yetkililerden sorunlarının çözümü içim yayalar ve araçlar için üst geçit ve alt geçit yapılmasını istedi.

"En kısa sürede alt geçit ve üst geçidin yapılmasını istiyoruz"

Halk, ölümlü kazaların yaşandığı tren rayları üzerinde önlem alınmasını istiyor

Mahalle sakini Özkan Karataş

Rayların bulunduğu güzergahta herhangi bir alt veya üst geçidin olmadığından şikâyetçi olduklarını belirten mahalle sakini Özkan Karataş, "Günde binlerce öğrencimiz bu yolu kullanmak zorunda kalıyor. Burada ne alt geçit ne de üst geçit olmadığı için yaşlılarımız, hamileler bile bu yolu kullanmak zorunda kalıyor. Her an biri düşüp zarar görebilir. Defalarca burada toplanmamıza rağmen bize bir çözüm bulmadı. En son mahalle buluşmalarında belediye başkan vekiline sorunu iletmemize rağmen sorun bir türlü çözülmedi ve bu sorun da giderek büyüyor. Burası altı geçit veya üst geçit yapılmaya müsaittir. Buraya en kısa sürede alt geçit veya üst geçidin yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Sorunumuzu birçok yere iletmemize rağmen kimse derdimize derman olmadı"

Halk, ölümlü kazaların yaşandığı tren rayları üzerinde önlem alınmasını istiyor

Mahalle sakini Lokman Kavak

Rayların böldüğü yolun karşı tarafındaki işyerine arabasıyla gitmek için kat etmesi gereken yolun 5 kat uzadığını belirten mahalle sakini Lokman Kavak, "İşyerim tren raylarının öbür tarafında bulunuyor ve ben arabamla karşıya geçemiyorum. Arabamla işe gitmeye kalksam yolum en az 5 kat uzuyor. Daha önce ilerde geçit vardı hiçbir sorun yaşamıyorduk ama sonradan orayı kapattılar. Üç çocuğum okula gidiyor ve hiçbirini servisle gönderemiyorum çünkü yakınlarda yol olmadığı için servisler kabul etmiyor. Sıkıntımız bayağı büyüktür, birçok yere sorunumuzu iletmemize rağmen kimse derdimize derman olmadı. Tren raylarının öbür tarafında 6-7 tane okul var ve günde en az 2-3 bin insan her gün bu tren raylarının üstünden geçmek zorunda kalıyor. Yetkililerden talebimiz, bu bölgeye araçlar içim alt geçit, yayalar için de üst geçidin yapılmasını istiyoruz." dedi.

"Binlerce öğrenci her gün bu rayların üstünden geçtiği için en az iki günde bir kaza meydana geliyor"

Halk, ölümlü kazaların yaşandığı tren rayları üzerinde önlem alınmasını istiyor

Esnaf Ramazan Pekince

Her gün binlerce öğrenci ve vatandaşın güvenli olmayan tren raylarının üstünden geçmek zorunda kaldığını belirten esnaf Ramazan Pekince, "Özellikle tren raylarının karşı tarafında yaklaşık 10 tane okul var ve o okullara giden binlerce öğrenci her gün bu rayların üstünde geçtiği için iki günde bir kaza meydana geliyor. Bunun sebebi ne bir alt geçidin ne de bir üst geçidin olmamasıdır. Daha geçtiğimiz günlerde tren bir öğrenciye çarptı ve o öğrenci malesef vefat etti. Bir an önce bu sorunun çözülmesi için yetkililer çalışma başlatmalıdır." İfadelerini kullandı.  

"Karşıya geçmenin tek yolu rayların üstünden geçmektir"

Halk, ölümlü kazaların yaşandığı tren rayları üzerinde önlem alınmasını istiyor

Mahalle sakini Nizam Salman

Rayların üstünden geçmek zorunda kalan öğrencilerin çoğu zaman düşerek zarar gördüklerini ifade eden mahalle sakini Nizam Salman, yetkililerin en kısa sürede buraya müdahale etmesini istedi.

Salman, "Öğrencilerimizin okullarına gidebilmesi için demiryolunun üstünden geçmeleri gerekiyor. Oradan geçerken de istemeden her zaman kazalar oluyor. Mahalleli olarak yetkililerin bu duruma müdahale etmelerini istiyoruz. Araçlarımızın da karşıya geçebilmesi için ya alt geçit ya da demiryolu geçidinin yapılması lazım."

"Bu rayların üstünde birkaç tane çocuk öldü "

Halk, ölümlü kazaların yaşandığı tren rayları üzerinde önlem alınmasını istiyor

Mahalle sakinlerinden Leyla Ohhan

Karşıya geçmek için tren rayının üstünden gidecek başka yollarının olmadığını belirten mahalle sakinlerinden Leyla Ohha, "Çocuklarımız her gün bu rayların üstünde okula gidip gelmek zorunda kalıyor. Bu rayların üstünde birkaç tane çocuk ölümü gerçekleşti. Bunun nedeni de başka yol olmadığından, tren raylarını yol olarak kullanmamızdır. Çünkü çocuklar karşıda bulunan okullarına gitmek için buradan geçmek mecburiyetindedirler. Özellikle yağmur ve kar yağdığı zaman çocuklar düşüp kolunu, bacağını kırıyor. Yetkililerden talebimiz burada bir alt geçit ve bir üst geçidin yapılmasıdır." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=