Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesinde Necat Nasıroğlu Proje Yarışması’23 için hazırlıklar başladı

15 Ekim 2022, 11:25 - Okunma: 7174

Batman Üniversitesinde Necat Nasıroğlu Proje Yarışmaları’23 için hazırlıklar başladı. Geçtiğimiz yıl “Dijital Teknolojiler” temasıyla düzenlenen yarışmanın bu yıl ki teması “Enerjide Dijital Teknolojiler” olarak belirlendi.

17 Şubat 2023 tarihinde sonuçların açıklanacağı yarışma için başvurular 15 Ocak 2023 tarihinde sona erecek.

Enerjide Dijital Teknolojiler alanında fikir ve ürün başvurularının değerlendirileceği yarışmada başarı gösteren başvurular ödüllendirilecek.

Yarışma ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, geçtiğimiz yıl Dijital Teknolojiler alanında önemli çalışmaların ödüllendirildiğini dile getirerek bu yarışmaya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını kaydetti.

Dijital teknolojilerin geleceği şekillendirme noktasında hayatın birçok alanına önemli yenilikler getirdiğine dikkat çeken Rektör Demir, geleceği şekillendirecek ve insanların hayatına yön verecek fikirlerin bu yarışma sayesinde hayata geçirilebileceğini belirtti.

Enerji alanında ihtisaslaşan bir üniversite olarak Enerjideki Dijital Teknolojileri çok önemsediklerini anlatan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bizim amacımız bölgesel kalkınmaya destek sunmak ve Batman Üniversitesini enerji alanında marka yapmak. Bu nedenle tüm paydaşlarımızla önemli projeler yürütüyoruz. Bu yarışmalar ise yine bizim hedeflerimizi destekleyecek ve alanında öncü projeler bu yarışma sayesinde hayata geçirilecek. İstihdamın artırılması, bölgesel kalkınmanın sağlanması için girişimcilik fikirlerini destekliyoruz.”

Bu yıl ürün ve fikir başvurusu olmak üzere iki alanda ödüllerin verileceği yarışmada ürün alanında dereceye giren başvuru sahiplerine 30 bin, 15 bin ve 10 bin lira ödül verileceğini ifade eden Demir, fikir alanında dereceye girenlere ise 20 bin, 12 bin 500 ve 7 bin 500 lira ödül verileceğini kaydetti.

Girişimcilik ve müteşebbis yaratma anlamında bu yarışmayı çok önemsediklerini belirten Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti:

“Göreve geldiğimiz günden bu yana önemli projeleri hayata geçirdik. Amacımız gençleri geleceğe hem nitelikli olarak hazırlamak hem de onların fikirlerini hayata geçirmeye destek sunmak. Yaptığımız akademik ve bilimsel çalışmalar ile öğrencilerimizin geleceğine yön vermek için yeni projeler üzerinde durmadan çalışıyoruz. Üniversitemizde nitelikli eğitimle nitelikli istihdama destek sunmak niyetindeyiz ve bu nedenle çalışmalarımızı da bu amaca göre inşa ediyoruz. Çünkü biz üreten ve çalışan gençlerin yanında olmayı, onların hayatlarına dokunmayı önemsiyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=