Lütfen bekleyin..



Yazar Baran: Okumaya gereken önem verilmiyor

18 Ekim 2022, 10:16 - Okunma: 6760

Batman'da düzenlenen kitap fuarında okurlarıyla buluşan Yazar Mehmet Baran, günümüzde kitaba, okumaya gereken önemin verilmediğini belirterek, okumamanın kişilerde oluşturduğu zararları anlattı.

Batman'da düzenlenen '5'inci Kitap Fuarı'nda okurlarıyla bir araya gelen Yazar Mehmet Baran, okumanın ve kitap fuarlarının önemine ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Kitap fuarlarının yapılmasının kitap okuma oranlarını artırdığını, insanları kitaba, okumaya özendirmesi açısından bu tür fuarların önemli olduğunu belirten Baran, bu tür fuarların bütün illerde yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda kitap fiyatlarının yükselmesiyle birlikte kitap okuma oranlarının bayağı düştüğüne işaret eden Baran, okuma, ilme ulaşma konusunda hiçbir şeyin kitabın yerini dolduramadığını ifade etti.

Yazar Baran: Okumaya gereken önem verilmiyor

Yazar Mehmet Baran

"Araştırma, ilmi tespitlere ulaşabilme konusunda kitap önemini koruyor"

Kitapların sürekli ehemmiyetini koruduğunu dile getiren Baran, "Son zamanlarda internetlerle, kısa mesajlarla insanlar daha çok bilgiye ulaşabilir, gündemi takip edebiliyor; Daha az zaman harcayarak daha çok sıcak bilgiyi elde edebiliyor. İnternet çağında yaşıyoruz. Herkes istediği zaman istediği bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyor. Dünyanın öbür ucundaki gelişmeleri anında görebiliyor, okuyabiliyor. Kişiler fazla zaman vermeden, görsellerle desteklenmiş olan güncel bilgiye ulaşabiliyor ama insanın kitapların içerisindeki birikimlerden, araştırmalardan, ilmi tespitlere ulaşabilme konusunda yine kitap ehemmiyetini, önemini koruyor." dedi.

"Kitap fuarları okumaya teşvik ediyor"

İnsanların kitaplardan kopmaması gerektiğini kaydeden Baran, "İnsanlar kendini yetiştirmek, bilgi ve birikimini oluşturabilmek, çok farklı alanlarda derin bilgi sahibi olabilmek için kitap okuması lazım. İşte bu sebeple kitap fuarları insanları buna teşvik ediyor. Gönül istiyor ki bu gibi etkinliklerin sıklıkla yapılabilmesidir. Kitapların fiyatlarının da düşürülmesi konusunda insanlara yardımcı olmak gerekiyor." diye konuştu.

Yazar Baran: Okumaya gereken önem verilmiyor

"Okumaya yönelik teşvikler artırılmalıdır"

Okumayan gençlerin çok çabuk fikir değiştirip bir yerden başka yere kolayca savrulup sürüklenebildiğine dikkat çeken Baran, şöyle devam etti:

"Kişinin bir birikimi, altyapısı yoksa her baktığı habere inanabiliyor, bir sürüklenme olabiliyor. Ama donanımı, birikimi olan gençliği internet, sosyal medya ortamındaki kimi mesajlar sürüklemez. Ancak son dönemin gençliğinin çok fazla okuma hevesi yok. Okumaya zaman verilmiyor. Bu sebepten dolayı bir sürüklenme durumu olabiliyor. Buna karşı okumaya yönelik teşvikler artırılmalıdır. Kütüphaneler biraz daha cazibeli hale getirilebilir."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=