Lütfen bekleyin..



IEEE Global Energy Conference 2022 (GEC2022)’nin hazırlıkları tamamlandı

18 Ekim 2022, 17:05 - Okunma: 6705

Batman Üniversitesinde, 26-29 Ekim tarihinde Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan IEEE Global Energy Conference 2022 (GEC2022)’nin ön değerlendirme toplantısı Rektör Prof. Dr. İdris Demir ve düzenleme kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ön değerlendirme sonunda, 24 ülkeden toplam 132 bilimsel çalışmanın 91 tanesi IEEE standartlarına uygun hakem değerlendirmesinden geçerek yüzde 68 kabul oranı ile standart dünya ortalaması sağlandı.

Dünya ölçeğinde enerji alanında yapılan çalışmalar ile patent ve yeniliklerin uluslararası katılımcılar tarafından ele alınacağı konferansta, enerji alanındaki bilim adamları Josep M Guerero ve Hassan Bevrani konferansa katılım sağlayarak açılış konuşması ve sunum yapacak.

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek konferansın üniversite ev sahipliğinde yapılmasının ne kadar doğru yolda olduklarının bir nişanesi olduğunu belirten Rektör Demir, enerji alanına ilgi duyan herkesin konferansı takip etmesi tavsiyesinde bulundu.

Konferansa dünya çapında bilim adamlarının katılacağının altını çizen Rektör Demir, enerji alanında birçok önemli başlığın farklı perspektiflerle değerlendirileceğini vurguladı. Konferansın adeta bir enerji zirvesi mahiyetini taşıyacağını söyleyen Rektör Demir, Batman Üniversitesinin dünyadaki tanınırlığına büyük katkıları olacağını kaydetti.

Batman Üniversitesinin YÖK tarafından enerji alanında pilot üniversite seçilmesinin ardından, bu alandaki çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten Demir, akademik personele ve öğrencilere bilimsel fayda sağlayacak nitelikli çalışmaları gerçekleştirmekten imtina etmeyeceklerini söyledi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=