Lütfen bekleyin..



Kur’an Nesli Platformu Batman'da “Namaz Çalıştayı” düzenleyecek

20 Ekim 2022, 10:36 - Okunma: 895

Kur'an Nesli Platformu tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla bu yıl ‘Namaz Çalıştayı’nın dördüncüsünün gerçekleştirileceği belirtildi.

Batman İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenecek çalıştayın, iki oturum şeklinde yapılacağı bildirildi. Rehber TV'de canlı yayınlanacak çalıştayın, 23 Ekim Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirileceği ifade edildi.

Namaz Çalıştayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, Kur'an Nesli Platformu olarak kuruldukları günden beri rızayı ilahi doğrultusunda toplumun Kur'an ile ihyası ve inşası için tüm imkânlarını seferber ederek birçok faaliyet yürütüp her birine ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Sütçü, "Ancak bu çalışmalar içerisinde üzerinde en çok durduğumuz ve ülke geneline yaygınlaştırarak her geçen sene daha da genişlettiğimiz faaliyetler arasında namaz bilincini yerleştirmek ve yaygınlaştırmak için yürüttüğümüz çalışmalar yer almaktadır." dedi.

"Namazdan yüz çevirmek insanı başıboşluğa itmektedir"

Namazın en büyük bir İslam nişanı ve Müslüman bir toplumun özüne dönmesi için öncelikli el atılması gereken mesele olduğuna dikkat çeken Sütçü, şöyle devam etti:

"Bizler biliyoruz ki namaz insanı hayasızlıktan alıkoyduğu gibi namazsızlık da yaygınlaşan hayasızlığın ve çirkinliklerin temel kaynağıdır. Çünkü günde beş kez Allah'ın huzuruna varmak insanda hesap bilincini ve sorumluluk duygusunu geliştirirken namazdan yüz çevirmek insanı başıboşluğa ve dolayısıyla sorumsuzluğa itmektedir."

"Namaz çalıştayı, namaz etkinliklerimizin tamamlayıcısıdır"

Konuşmasının devamında Sütçü, "Bu gerçekliğimizden hareketle, 23 Ekim Pazar günü, ağustos ve eylül aylarında yoğunlaştırdığımız 'Hayat Namazla Güzeldir' temalı etkinliklerimizin tamamlayıcısı olarak gördüğümüz ve bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz 'Namaz Çalıştayı' programımızı gerçekleştireceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

"Bu çalışmalar desteklenmelidir"

Çalıştayın hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Sütçü, son olarak şunları söyledi:

"Batman Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceğimiz çalıştay programımıza namaz konusundaki faaliyetleriyle ön plana çıkan değerli konuklarımız katılım göstereceklerdir. Bu çalıştayın ümmetin yeniden namazla dirilmesine ve vahdetine vesile olmasını diliyor ve bu kapsamdaki çalışmaların yaygınlaştırılmasını ve her şekilde desteklenmesini temenni ediyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=