Lütfen bekleyin..



Baktığı keklikler vesilesiyle sigarayı bıraktı

20 Ekim 2022, 12:51 - Okunma: 907

Batman'da emekli olduktan sonra evinin bir odasını kekliklere ayıran Şehmus Mutlu (58), ilgilendiği keklikler sayesinde sigarayı bıraktığını söyledi.

Gençlik yılarından beri kekliğe ilgisinin olduğunu belirten Şehmus Mutlu, emekli olduktan sonra evin bir odasını kekliklere ayırarak zaman geçirdiğini söyledi.

Evinde beslediği  kekliklerin kimliklerinin olduğunu ve sürekli doğaya götürdüğün belirten Mutlu, av sezonunda hobi olarak beslediği kekliklerle dağda yakaladığı keklileri tekrar doğaya saldığını belirti.

Keklikler sayesinde uzun yıllar kullandığı sigarayı tamamıyla aklından çıkardığını söyleyen Mutlu, "16 yaşından beri kekliklere karşı ilgim var. Şu an evimde baktığım keklikleri Antalya'da bir şirketten aldım. Kekliklerim bakımlı ve kimlikleri var. Herkesin bir hobisi var benim hobim de kekliktir. Evimin bir odasını kekliklere ayırdım. Yaz aylarında kekliklerin yerlerini serin kış aylarında ise sıcak tutuyorum. Her gün yemek olarak yeşillik ve buğday veriyorum." dedi.

"Keklikler sayesinde tamamıyla sigarayı bıraktım"

Keklikler sayesinde artık sigaranın aklına gelmediğini belirten Mutlu, "Ben avcıyım, arada bir dağa gidip avlanıp vakit geçiriyorum. Keklik bakmayı seviyorum. Evde tek yaşıyorum ve kekliklere yalnız bakıyorum. Yeni emekli oldum. Köyde arazim ve dağda evim var. Keklikler için dağ evine gidip geliyorum. Önceden çok sigara içiyordum ve ciğerlerimi çok kötü etkiledi. Sigarayı terk edip tamamiyle keklikle uğraşmaya başlayınca aklıma sigara gelmiyor. Hobi olarak keklik baktığım için dağda yakaladığım keklikleri tekrar doğaya bırakıyorum. Keklik ve diğer hayvanları öldürmelerine karşıyım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=