Lütfen bekleyin..



ASİM Başkanı Mahmut Eraslan: Namaz bir tevhid eylemidir

23 Ekim 2022, 13:48 - Okunma: 921

Batman'da düzenlenen "Namaz Çalıştayı"nda konuşan Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, namazın bir tevhid eylemi olduğunu söyledi.

Kur'an Nesli Platformu tarafından Batman'da düzenlenen ve çok sayıda yazar, araştırmacı, ilahiyatçı, akademisyen, eğitimci ve âlimin katıldığı "Namaz Çalıştayı" birinci oturumla başladı.

Moderatörlüğünü Kenan Çaplık'ın yaptığı birinci oturumda, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, "Namazın Anlam ve Önemi" konulu bir konuşma yaptı.

Konuşmasında yeni neslin namazın anlam ve önemini bilmediğini vurgulayan Eraslan, namazın kurtuluş, temizlik, direniş ve diriliş hareketi olduğunu belirtti. Eraslan, Kur'an Nesli Platformu'nu böylesi bir etkinlik düzenlediği için tebrik etti.

Namazın bir tevhid eylemi olduğuna dikkat çeken Eraslan, "Vahye karşı, Allah'a karşı bir mantık yürütmek herhalde şeytana ait bir davranış olsa gerektir ki o gereğini yerine getiriyor. Bugün namazın içini boşaltanlar bu duruma düşer mi düşmez mi bunun altını çizmemizde fayda var diye düşünüyorum. Tabi şeytan hatasını kabul etmediği için kaybedenlerden oldu ve hala o birçok kötülüğe örnek olduğu gibi birçok hatayı da beraberinde getirdi." dedi.

"Namazsızlık kibrin bir alametidir"

"Bugün eğer secdeden yüz çeviriyorsak bu kibrin bir alametidir." diyen Eraslan, şöyle devam etti:

"Namazsızlık kibrin bir alametidir ve kaybediyoruz. Namaz İslam'ın ikinci rüknüdür. Peygamberimiz Aleyhisselatu Vesselam; İslam 5 şey üzerinde kuruludur diyor. Birincisi; Kelime-i Tevhid… Allah'ın varlığını, birliğini teyit etmek ama bununla yetinmemek, bunu pratikte, yaşam tarzımızda ortaya koymak. Kuru bir iddiadan ibaret değil Kelime-i Tevhid. Bunun en iyi ispatı namazla yerine geliyor. Biz namazla anlamlı bir şey yapıyoruz. Allah'ın varlığını, birliğini, yaratma ve yönetmede bir tek İlah'ın O olduğuna iman ediyor, kıyamla, rükûyla, secdeyle aidiyetini ve bedeninin ispatını açıklıyor."

ASİM Başkanı Mahmut Eraslan: Namaz bir tevhid eylemidir

"Namaz, kulluğun özeti ve kalitemizin de göstergesidir"

Namazın anlamlı ve önemli bir ibadet olduğuna işaret eden Eraslan, "Siyahıyla, beyazıyla, köylüsüyle, şehirlisiyle, amiriyle, memuruyla omuz omuza, yan yana, protokolü olmayan bir ibadettir namaz. Namaz herkesi eşitliyor. En üst rütbede bir general ile bir eri aynı safta, aynı yöne, aynı İlah'a boyun eğdiriyor, hâkimin kim olduğunu çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Aslında namaz, bu anlamda çok ciddi mesajlar içeriyor. Allah'ın karşısında hepsinin insan olarak eşit olduklarını, namaz kadar net bir şekilde vurgulayan başka bir eylem yoktur. Namaz, kulluğun özeti ve kalitemizin de göstergesidir. Yani insanın kalitesi bir yerde de namazla ortaya çıkmış oluyor." dedi.

ASİM Başkanı Mahmut Eraslan: Namaz bir tevhid eylemidir

"Namazı huşu içinde kılan bir toplumda psikiyatrik hastalık olmaz"

Namazın, terki olmayan bir ibadet olduğuna vurgu yapan Erslan, şunları söyledi:

"Terki yok… ya öleceğiz ya da aklımızı yitirmiş olacağız, bu kadar önemli ibadet. Ne yoğunluk ne yorgunluk ne hastalık bunlar için mazeret sayılmıyor. Yani İslam dini savaş ortamında bile namaza devam diyor, ara verme yok. Namaz kılan kendini yalnız hissetmez. En büyük güce bağlıdır, o gücün inayeti içindedir. Namazı huşu içinde kılan bir toplumda psikiyatrik hastalık olmaz. Gerçekten namaz kötülüklerden alıkoyar. Allah istemişse muhakkak ki en büyük ibadettir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=