Lütfen bekleyin..



Eğitimci-Yazar Yıldız: Namaz, kötülüklere karşı savaş açar

23 Ekim 2022, 17:38 - Okunma: 1139

Batman'daki 'Namaz Çalıştayı'nda konuşan Eğitimci-Yazar Abdullah Yıldız, "Eğer namaz; Şirke, deizme, ateizme, yeni ideolojilere karşı bir tavır almayı beraberinde getirmiyorsa o namaz aktif bir namaz değildir, pasif bir namazdır." dedi.

Moderatörlüğünü Ömer Nasıroğlu'nun yaptığı ikinci oturumda ikinci olarak söz alan Eğitimci-Yazar Abdullah Yıldız, “Ankebut Suresi 45. Ayet Çerçevesinde Namaz” konulu bir konuşma yaptı.

Kur'an-ı hayata hakim kılmak için eylem, ibadet olarak namazla başlanılması gerektiğini belirten Yıldız, "Nitekim bütün alimlerimizin ve gelen bilgiler ışığında bütün peygamberler kendilerine tevhid bilincini adeta hazmetmek, muhataplarına da tevhidi aktarmak için mücadele vermişlerdir. Cemaatle hep beraber Müslümanlar olarak sizi omuz omuza, dayanışma haline getirecek, kendisinden güç alacağınız tekrar namaza, camiye dönerek oradan güç, enerji alacaksınız." dedi.

Eğitimci-Yazar Yıldız: Namaz, kötülüklere karşı savaş açar

"Zayi edilen bir namaz insanı münkerden alıkoymaz"

Namazın kişiyi kötülüklerden alıkoyduğuna dikkat çeken Yıldız, "Namazla ayağa kalkan bir toplum inşa ederseniz o namazı kılanlar münkeri engellemek için bir savaşçı, mücadele adamı haline gelirler. Zayi edilen bir namaz insanı münkerden alıkoymaz. Namazı ayağa kaldırmazsanız, aktif, aksiyonel, hayata müdahale eden bir namaz; Münkere karşı bariyer olan, onu ortadan kaldırmak için namazı ikame edenleri örgütleyen, cemaat halinde ona karşı mücadeleye sevk eden bir namaz ancak münkeri ancak o toplumda siler." ifadelerini kullandı.

Eğitimci-Yazar Yıldız: Namaz, kötülüklere karşı savaş açar

"Mescid-i Aksa'da namazlar engelleniyor"

Mescitlerde ibadetlerin engellenmeye çalışıldığına işaret eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Peygamberimizin döneminde Ebu Cehil tarafından nasıl namaz kılınması engelleniyorsa bu çağda da Mescid-i Aksa'da namazlar engelleniyor. Başka yerlerde de engelleniyor. Namaz bizim varlık mücadelemizdir. Namaz, kötülüklere karşı savaş açmamızın dayanak noktası olsun. Eğer namaz; Şirke, Allah'a ortak koşmaya, deizme, ateizme, yeni ideolojilere karşı bir tavır almayı beraberinde getirmiyorsa ve soygun düzenine karşı bir tavır almayı beraberinde getirmiyorsa o namaz aktif bir namaz değildir, pasif bir namazdır."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=