Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı pazarcıların sorunlarını dinledi

25 Ekim 2022, 16:30 - Okunma: 571

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, çalışmaları kapsamında Merkez Bağlar Mahallesi’nde haftada bir kurulan ‘Pazartesi Pazarı’nı ziyaret etti.

Ziyarette pazarcı esnafının sorun ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR heyeti, ekonomik sıkıntılar nedeniyle artan hayat pahalılığının hem vatandaşın hem de pazarcıların hayatını güçleştirdiğini vurguladı.

HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren pazarcı esnafı, yüksek fiyatlara mutlaka bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Halkın alım gücünün düşmesi sebebiyle pazarcı esnafının satışlarında düşme yaşandığını söyleyen Durmaz, yüksek enflasyonun sebep olduğu aşırı pahalılık yüzünden pazarcıların eskisi gibi iş yapamadıklarını söyledi.

Pazarcı esnafını dinledikten sonra ziyaretlerdeki izlenimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Durmaz, şu hususları dile getirdi:

"Vatandaşın alım gücünün düşmesi, pazarcı esnafının işlerini olumsuz yönde etkilemiştir. Pazarda hem vatandaş mağdur hem pazarcı mağdur. Vatandaş yüksek fiyat ve alım gücünün düşmesinden şikâyetçi, pazarcılar ise eskisi gibi iş yapamadıklarından şikâyetçi. Vatandaş pazara geliyor ancak tüm ihtiyaçlarını alamadan dönüyor. Bu bir sorundur, bunun için vatandaşın alım gücünün artırılması maksadıyla çalışmaların yapılması ve gerekli iş sahalarının açılması gerekmektedir."(İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da uyuşturucu satıcılığı yapanlara yönelik düzenlenen operasyond..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, özel bakıma muhtaç hastaların genel a..
Batman'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil bir evin bahçe duvarı..
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da yasa dışı silah ticareti yapan..
akademisyen Sibğatullah Baran, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığ..
Batman Havalimanında nisan ayında iç hat yolcu trafiğinde 57 bin 240 kişini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=