Lütfen bekleyin..



Emekliler: Emekli aylıkları en az asgari ücret kadar olmalı

26 Ekim 2022, 15:13 - Okunma: 702

Emeklilerin yaşadığı sorun ve taleplerine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emekli aylıklarının en az asgari ücret kadar olması gerektiğini söyledi.

2000 bin öncesi yapılan İNTİBAK'ın 2000 bin sonrası emekli olanlara da bir an evvel yapılması gerektiğini ifade eden Ekmen, "Emekli aylıklarının insan onuruna yaraşır bir şekilde en az asgari ücret kadar olmalıdır. Vergi iadesi yerine ödenen yüzde 4-5 arası ek ödeme günümüzün ekonomik şartlarda bir cazibesi kalmamıştır. Bu oranın en az yüzde 10 seviyesine yükseltilmesi gerekir." dedi.

Yaşlı ve emekli kesimlere pozitif ayrım yapılması gerektiğini vurgulayan Ekmen, sağlık hizmetlerinden hiçbir ad altında katkı payının alınmaması gerektiğini kaydetti.

Evi olmayan emeklilere TOKİ tarafından maliyetli kira öder gibi konut yapılması talebinde bulunan Ekmen şunları söyledi:

"Ödenen bayram ikramiyesi enflasyon karşısında hiçbir cazibesi kalmamıştır. Bu oranın yükselmesi lazım ve TÜFE endeksli zamlar uygulanmalıdır. Emeklilerimizin en temel harcamaları olan elektrik, doğal gaz, kömür ve su giderlerinden hiçbir şekilde vergi kesintisi olmamalıdır. Emeklilerimiz arasında oluşan aylık farkları, pirim kazançları ve pirim ödeme gün sayıları esas alınarak İNTİBAK ile çözülmelidir. Üzülmemek için emeklileri üzmeyin."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da yapılan narkotik operasyonunda, Batı illerinden gelen bir şüp..
Batman Hasankeyf yolu üzerindeki 3. Ek Sanayi Sitesi esnafı, yeni yol çalış..
Açılışı Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp tarafından gerçekleştir..
Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEBD) Batman İl Başkanı Mehmet Emin Değirme..
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DHMİ Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı veri..
Batman’ı, tarım ve sanayi alanında bölgenin çekim merkezi konumuna getirece..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=