Lütfen bekleyin..



Motosikletlilerden araç sürücülerine çağrı: Trafikte bizi görmezden gelmeyin

28 Ekim 2022, 11:15 - Okunma: 513

Yollarda tek başlarına olduklarını sanan araç sürücülerinin kendilerini görmezden geldiklerini belirten motosiklet sürücüleri, duyarlılık çağrısında bulundu.

Trafikte yaşadıkları sıkıntıları İLKHA muhabirine anlatan Batman'daki motosiklet sürücüleri, yollarda ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Trafikte motosiklet sürücülerine karşı hiçbir şekilde saygının olmadığını söyleyen motosikletliler, bu durumun çoğu kez kazalara neden olduğunu vurguladı.

Motosikletlilerden araç sürücülerine çağrı: Trafikte bizi görmezden gelmeyin

En küçük trafik kazalarında bile ciddi şekilde yaralanabilir, sakat kalabilir ya da hayatlarını kaybedebileceklerine dikkat çeken sürücüler, kendilerinin de trafikte var olduklarını hatırlatarak araç sürücülerine duyarlılık çağrısında bulundu.

Araç sürücülerinin trafikte yalnız olmadıklarına işaret eden motosiklet sürücüsü kurye Emir Artığ, yaptığı açıklamada, trafikte sürekli zorluk yaşadıklarını söyledi.

Motosikletlilerden araç sürücülerine çağrı: Trafikte bizi görmezden gelmeyin

Emir Artığ

"Canımızı zor koruyoruz"

Sürücülerin kendilerini görmezden geldiklerini belirten Artığ, "Kırmızı ışıkta durduğumuzda bile arkadan gelen araç sürücüleri, daha yeşil ışık yanmadan bizi görmezden gelip solluyor. Otobanlarda ise sarsılmamak için çok fazla hız yapmamaya dikkat ediyoruz. Yol kenarından gittiğimizde de araçlar son hızla yanımızdan geçmektedirler. Bu gibi durumlarda canımızı zor koruyoruz." dedi.

"Kazada ya sakatlanıyor ya da ölüyoruz"

Özellikle yağmurlu ve çakıllı yollarda güvenlikleri için yavaş gittiklerini ancak araç sürücülerinin bu kez tacizine, küfürlerine maruz kaldıklarını vurgulayan Artığ, şöyle devam etti:

"Motosiklete binmeden önce kaskımızı, ceketimizi, yeleğimizi ve korumalıklarımızı takıyoruz ama kaza olduğu zaman tedbirlerimize rağmen bir sakatlanma veya yaralanma meydana gelebiliyor. Sonuçta iki tekel üzerindeyiz ve bir kazada ya sakatlanıyor ya da ölüyoruz. Sürücülerden ricamız, motosiklet sürücülerini trafikte görmezden gelmesinler ve saygı duysunlar."

Motosikletlilerden araç sürücülerine çağrı: Trafikte bizi görmezden gelmeyin

Halil İbrahim Özperk

"Geçirdikleri kazalarda sakat kalan arkadaşlarımız var"

Kurye işi yapan bir diğer motosiklet sürücüsü Halil İbrahim Özperk, özellikle şehir içi trafiğinde birçok zorluk yaşadıklarına dikkat çekti.

Birçok araç sürücüsünün kendilerine yol vermemesi yüzünden çoğu kazayı kıl payı atlattıklarını belirten Özperk, "Hatta geçirdikleri kazalarda sakat kalan arkadaşlarımız var. Yetkililer bu konuda araç sürücülerine uyarılarda bulunabilirler veya bizim için motor yolları yapabilirler. Çünkü araç sayısı arttığı için hem yoldan geçemiyor hem de paketimiz müşteriye geç ulaşıyor. Araç sürücüleri bu konuda biraz daha duyarlı olurlarsa memnun oluruz. Çünkü bizimki de bir candır."

Motosikletlilerden araç sürücülerine çağrı: Trafikte bizi görmezden gelmeyin

Hıdır Tunç

"Motosiklet sürücülerine yol verilmesini istiyoruz"

Araç sürücülerini, motosiklet sürücülerine karşı duyarlı davranmaya davet eden motosiklet sürücüsü Hıdır Tunç ise şunları söyledi:

"Motosiklet sürerken bozuk yollardan dolayı çok zorluk yaşıyoruz. Hem bozuk yollardan hem de trafikte araçlar bize yol vermemelerinden dolayı birçok arkadaşımız kaza yapıyor. Özellikle şehir içi minibüsleri ve taksiler motosiklet sürücülerine yol vermiyor. Bu yüzden araçların motosiklet sürücülerine yol vermesini istiyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=