Lütfen bekleyin..



Batman İl Sağlık Müdürü Canpolat: Sağlık hizmetlerinde pandemi öncesi seviyeye gelmeye çalışıyoruz

01 Kasım 2022, 11:56 - Okunma: 542

Yaklaşık iki yıl süren pandemi döneminde sağlık hizmeti alanında büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Semih Canpolat, pandemi öncesi sağlık hizmetlerine kavuşmak için çalıştıklarını söyledi.

Batman İl Sağlık Müdürü Semih Canpolat, pandemi sonrası sağlık çalışmalarını artırmaya yönelik çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine bilgi verdi.

Mevsim geçişleri döneminde yaşanacak sağlık sorunları konusunda da uyarılarda bulunan Canpolat, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

Soğukların başladığını, özellikle yaşlıların, çocukların ve kronik rahatsızlığı bulunan hastaların bu mevsimde korunmaya ciddi ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Canpolat, kronik hastalığı bulunan vatandaşlara grip aşısını tavsiye etti.

"Pandemi döneminde büyük bir sınav verdik"

Pandemi döneminde, bu süreçte ciddi kayıplar yaşadıklarını belirten Canpolat, "Pandemi hastalığında dünya genelinde büyük bir sınav verdik. Büyük kayıplarımız oldu. Sağlık bir bütün, dinamik, devam ediyor. Özellikle pandemiden sonra artık poliklinik, ameliyat sayılarımıza kavuşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun için çabalıyoruz. Gerek semt polikliniklerimiz olsun gerekse de ağız ve düş sağlığı merkezimizdeki açtığımız yeni ünitlerle olsun kapasitemizi daha da artırarak Batman'ı sağlık alanında daha iyi bir noktaya getirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mevsim geçişi dönemindeyiz"

Mevsimsel geçiş döneminde bulunduklarını söyleyen Canpolat, bu konuda da vatandaşları uyardı. Canpolat, "Mevsim geçişi dönemindeyiz. Özellikle yazın bittiği ve kışın habercisi olan sonbahar döneminde dikkat etmemiz gereken hususlar var. Bunlardan en önemlisi beslenmemize, uyku düzenimize dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle soğuk hava geçişlerinde elbise tercihini doğru yapmamız gerekiyor. Daha kalın elbiseler giymemiz gerekiyor." dedi.


"Vitamin ve mineral takviyesi gerekiyor"

Yaşlılara ve çocuklara özel dikkatin gösterilmesi gerektiğini belirten Canpolat, şöyle devam etti:

"Vitamin ve mineral takviyesi ihtiyacımız varsa mutlaka almamız gerekiyor. Bu dönemde özellikle kronik hastalığı olan yaşlılara ve bağışıklığı zayıf olan çocuklarımıza dikkat edelim. Onları korumamız gerekiyor. Bu mevsimlerde girip, soğuk algınlığı, astım hastalığı, depresyon, alerji gibi hastalıklar görmekteyiz. Soğuk algınlığı ve grip aynı gözükse de aslında birbirlerinden farklı hastalıklardır."

"Alerjisi olanlar dikkat etmeli"

Bu dönemde mutsuzluk belirtilerinin ortaya çıkabileceğini vurgulayan Canpolat, "Güneşin etkisini kaybetmesiyle birlikte mutsuzluk hali ortaya çıkabiliyor. Buna da dikkat etmek gerekiyor. Alerjisi olanların da özellikle bu sonbahar döneminde hastalığı tetiklenebiliyor. Çünkü alerji genellikle polenlerin etkisiyle oluyor, bu da ilkbahar döneminde oluyor ama küf ve toz alerjisi varsa kişinin özellikle bu dönemlerde daha dikkatli olması gerekiyor. Saç dökülmesi gibi benzeri durumlarda yine bu dönemlerde gördüğümüz hususlar. Küçük çocuklarımızı bu dönemde daha çok korumamız gerekiyor. Küçük viral enfeksiyonlarla başlayan bronşiolit denilen ve bronşit veya astım tablolarıyla da karşılaşabiliyoruz." dedi.

"Grip aşısının koruyuculuğu var"

Grip aşısının faydasına da değinen Canpolat, "Grip aşısının da grip hastalığına karşı koruyuculuğu var. Kronik hastalığı olanlarda grip aşısının etkinliği kesinlikle mümkündür. Bakanlık olarak da grip aşısını yaptırmayı öneriyoruz.” tavsiyesinde bulundu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=