Lütfen bekleyin..



On binlerce hasta organ bağışı bekliyor!

01 Kasım 2022, 14:06 - Okunma: 3889

"Organ ve Doku Bağışı Haftası" dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat, ülke genelinde yaklaşık 31 bin 505 kişinin organ bağışı beklediğini belirtti.

Organ ve doku bağışının ölümden sonra organların başka bir insan için kullanılmasına izin vermek olduğunu ifade eden Canpolat, "Organ bağışı, bazen görmeyen bir insanın görmesini bazen de hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlamaktır." dedi.

Türkiye geneli 2022 yılı organ ve doku bağışı bekleyen güncel hasta listesine göre organ bağışı bekleyen kişi sayısının 31 bin 505 kişi olduğunu aktaran Canpolat, şunları söyledi:

"2019 yılı içinde bin 212 beyin ölümü gerçekleşmiş olup sadece 234 kişinin organlarının bağışına ailesi tarafından izin verilmiştir. Türkiye genelinde 23 bin 808 böbrek, 2 ince bağırsak, 3 bin 398 kornea, bin 351 kalp, 2 bin 494 karaciğer, 179 akciğer, 273 pankreas olmak üzere toplam 31 bin 505 kişi bağış beklemektedir."

Halka organ bağışı çağrısında bulunan Canpolat, "Halkımızı bilgilendirmek, organ ve doku bağışı başvurularını kabul etmek üzere Sağlık Müdürlüğümüz, Toplum Sağlığı Merkezlerimiz, tüm kamu hastaneleri ile tüm özel hastanelerde bağış kabulü yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstereceğine olan inancımız ve umudumuz tam olup, tüm halkımızı hayat kurtarmaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklam..
Son zamanlarda bağırsak kanserinde ciddi oranda artış yaşandığını belirten ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=