Lütfen bekleyin..



Batmanlılar balığa yoğun ilgi gösteriyor

07 Kasım 2022, 11:51 - Okunma: 1270

Geçen seneye göre balık fiyatları artsa da vatandaşlar, pek çok faydası dolayısıyla balığa rağbet gösteriyor.

Batman'da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte balığa ilgi arttı. Balıkçıların tezgâhlarındaki balık sayısı ve çeşidinde kış nedeniyle artış yaşandı. Balık satıcıları, fiyatlarındaki artışa rağmen faydası nedeniyle vatandaşların balıklara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Balık sezonunun açıldığını belirten balıkçı esnafı Bilal Balıkçı, tezgâhında yaklaşık 20 çeşit balık türünün bulunduğunu aktardı.

Vatandaşların çinakop, çupra, levrek, alabalık, somon, sazan, hamsi ve istavrite ilgi gösterdiğini ifade eden Balıkçı, "Satışlarımız Allah'a şükürler olsun iyidir. Kimi vatandaş 2 kilo, kimileri 3 kilo, kimileri ise 4 kilo balık alıyor." dedi.

Bilal Balıkçı

"Balığın faydası çoktur"

Balık fiyatlarının geçen seneye göre biraz artış gösterdiğini dile getiren Balıkçı, şöyle devam etti: "Mesele çinakopun kilosu 75 lira, istavrit 50 lira, sazan 40 lira, çupra 100 lira, levrek 120 lira, palamutu 50 liraya veriyoruz. Balığın faydası çoktur ve sağlıklı olduğu için vatandaşın yoğun ilgisi var."

"Balık satışlarımız iyi"

Balık satışlarından memnun olduklarını belirten bir diğer balıkçı esnafı Abdullah Basut, "Şu anda balık satışlarımız iyidir. Çeşitlerimiz bol ve fiyatlar da piyasaya göre uygundur. Balığın faydası çoktur. Diğer et ürünlerine göre balık en faydalı olandır." diye konuştu.

Abdullah Basut

"Balığın tam sezonu"

Balığa rağbetin olduğunu vurgulayan Basut şunları söyledi: "Balığın tam sezonu ve mevsimidir. Herkesin damak tadı farklı olduğu için kimi tatlı su balığı, kimi deniz balığını tercih ediyor. Genel olarak vatandaş kılçıksız olan somon, alabalık, çupra, levrek balığını tercih ediyor. Fiyatlardan şikâyet edenler de oluyor haklı olarak ama genel olarak her şeyin fiyatı yükselmiş durumda."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=